SZÓRAKOZÁS

Okosnak hiszed magad vagy az is vagy? – Játékos intelligencia teszt

Nem mindegy, hogy csak hiszed, hogy okos vagy, netán ténylegesen annak mondhatod magad. Ahhoz, hogy kiderüljön, valóban zseni agyad van-e és nem csak szeretnéd, ha az lenne, érdemes elvégezni az ilyen jelleg feladatokat. A játékos intelligencia tesztek képet adhatnak arról, hogy mennyire éles az elméd. Ha nem félsz tesztelni magad, akkor kukkants rá szórakoztató feladványainkra!

Oldd meg a következő három feladatot és tudd meg, valóban lehetne-e belőled Sherlock Holmes!

1. A gyerekek sétáltak

Van 5 gyerek. Az egyikük Mike, és az út legelején áll. Ha Olívia Max felé közeledik, elsétálna Alex mellett, akinek az egyik gyerek a névrokona. A kérdés az, ki-kicsoda?

2. Idős hölgyek kannákkal a kezükben


Két idős hölgy ment a folyóhoz, hogy vizet vigyenek a kertjükbe. Melyikük visz több fizet?

3. Melyik irányba halad a vonat?


Ez itt a párizsi-frankfurti vasútvonal. A vasút iránya megegyezik a nyíl irányával, amely a nyugati és keleti irányokat mutatja. Nézd meg a képet és válaszolj a következőre:

1. Hova tart a vonat: Párizsból Frankfurtba vagy fordítva?

2. Mi a lány szakmája?

Megoldás

1. Itt vannak balról jobbra: Mike, Max, Alex, Olivia és Alex.

2. A bal oldali hölgy öntözője nagyobb. De mindkét öntözőkanna nyílása ugyanazon a szinten van. A fizikai törvények szerint a víz szintje nem lehet magasabb, mint egy kút. Az idős hölgyek ugyanolyan mennyiségű vizet visznek a kertjükbe.

3. A hó még nem olvadt el és az északi domboldalon van. Ez azt jelenti, hogy a vonat nyugatról keletre, vagy Párizsból Frankfurtba utazik. A lány egy botot tart és egy kutya van mellette. Valószínűleg egy pásztor.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL