SZÓRAKOZÁS

Okosnak hiszed magad vagy az is vagy? – Játékos intelligencia teszt

Szerző:
Szabó Anna
Nem mindegy, hogy csak hiszed, hogy okos vagy, netán ténylegesen annak mondhatod magad. Ahhoz, hogy kiderüljön, valóban zseni agyad van-e és nem csak szeretnéd, ha az lenne, érdemes elvégezni az ilyen jelleg feladatokat. A játékos intelligencia tesztek képet adhatnak arról, hogy mennyire éles az elméd. Ha nem félsz tesztelni magad, akkor kukkants rá szórakoztató feladványainkra!

Oldd meg a következő három feladatot és tudd meg, valóban lehetne-e belőled Sherlock Holmes!

1. A gyerekek sétáltak

Van 5 gyerek. Az egyikük Mike, és az út legelején áll. Ha Olívia Max felé közeledik, elsétálna Alex mellett, akinek az egyik gyerek a névrokona. A kérdés az, ki-kicsoda?

2. Idős hölgyek kannákkal a kezükben


Két idős hölgy ment a folyóhoz, hogy vizet vigyenek a kertjükbe. Melyikük visz több fizet?

3. Melyik irányba halad a vonat?


Ez itt a párizsi-frankfurti vasútvonal. A vasút iránya megegyezik a nyíl irányával, amely a nyugati és keleti irányokat mutatja. Nézd meg a képet és válaszolj a következőre:

1. Hova tart a vonat: Párizsból Frankfurtba vagy fordítva?

2. Mi a lány szakmája?

Megoldás

1. Itt vannak balról jobbra: Mike, Max, Alex, Olivia és Alex.

2. A bal oldali hölgy öntözője nagyobb. De mindkét öntözőkanna nyílása ugyanazon a szinten van. A fizikai törvények szerint a víz szintje nem lehet magasabb, mint egy kút. Az idős hölgyek ugyanolyan mennyiségű vizet visznek a kertjükbe.

3. A hó még nem olvadt el és az északi domboldalon van. Ez azt jelenti, hogy a vonat nyugatról keletre, vagy Párizsból Frankfurtba utazik. A lány egy botot tart és egy kutya van mellette. Valószínűleg egy pásztor.

 

szórakozás intelligencia teszt játékos teszt
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL