SZÓRAKOZÁS

Leplezd le a trükkös természetet és találd meg a rejtőzködő állatokat!

Most mondd, hogy nem csodálatosak! Hihetetlen az állatvilág, hogy az evolúciónak köszönhetően olyan csodás külsővel vagy adottságokkal rendelkeznek, amelyek segítségével képesek akár tökéletesen elrejtőzni előlünk, - főleg a rájuk vadászók elől – ha úgy akarják. De azért vannak esetek, mikor az álca nem tökéletes egy kis apróságról fel lehet ismerni őket! Szerinted neked sikerülni fog?


Tudtad?

 

  • A jelenség, amiről beszélünk a mimikri. Az adaptáció azon formája, amely során egy élőlény utánozza, esetleg felveszi egy másik élőlény, esetleg a környezet mintáját, színét, külalakját, viselkedését, de akár a szagát is! A megtévesztés célja nem más, mint az önvédelem.
  • Az álcázást úgy nevezik még, hogy kamuflázs, ami a környezetbe való beolvadást jelenti.
  • A Mertens-féle mimikri pedig az, mikor az élőlény egy másik, veszélyes élőlény külsejét “ölti fel”, hogy elriassza a fenyegető ellenfeleket.
  • A Peckham-féle, úgynevezett agresszív mimikri a megtévesztés másik lehetséges formája a zsákmány sikeres megközelítése érdekében. Ebben az esetben a ragadozó a zsákmány fajtához vagy egy arra veszélytelen élőlényhez próbálja hasonlítaná magát.

Most, hogy ezt is megtudtad, kezdődhet a rejtőzködő állatok megtalálása!


1.


2.

 


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


Megoldás


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.

 

8.


9.


10.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL