SZÓRAKOZÁS

Leplezd le a trükkös természetet és találd meg a rejtőzködő állatokat!

Most mondd, hogy nem csodálatosak! Hihetetlen az állatvilág, hogy az evolúciónak köszönhetően olyan csodás külsővel vagy adottságokkal rendelkeznek, amelyek segítségével képesek akár tökéletesen elrejtőzni előlünk, - főleg a rájuk vadászók elől – ha úgy akarják. De azért vannak esetek, mikor az álca nem tökéletes egy kis apróságról fel lehet ismerni őket! Szerinted neked sikerülni fog?


Tudtad?

 

  • A jelenség, amiről beszélünk a mimikri. Az adaptáció azon formája, amely során egy élőlény utánozza, esetleg felveszi egy másik élőlény, esetleg a környezet mintáját, színét, külalakját, viselkedését, de akár a szagát is! A megtévesztés célja nem más, mint az önvédelem.
  • Az álcázást úgy nevezik még, hogy kamuflázs, ami a környezetbe való beolvadást jelenti.
  • A Mertens-féle mimikri pedig az, mikor az élőlény egy másik, veszélyes élőlény külsejét “ölti fel”, hogy elriassza a fenyegető ellenfeleket.
  • A Peckham-féle, úgynevezett agresszív mimikri a megtévesztés másik lehetséges formája a zsákmány sikeres megközelítése érdekében. Ebben az esetben a ragadozó a zsákmány fajtához vagy egy arra veszélytelen élőlényhez próbálja hasonlítaná magát.

Most, hogy ezt is megtudtad, kezdődhet a rejtőzködő állatok megtalálása!


1.


2.

 


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


Megoldás


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.

 

8.


9.


10.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL