Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÓRAKOZÁS

A történelem 10 legcsúnyább szeretője és uralkodónője vegyesen

Szerző:
Szabó Anna
Nem volt könnyű. Mert rengeteg van. De amennyire csak lehetett, kiválogattuk azt a 10 legcsúnyább szeretőt, királynőt, grófnőt, akik szembeötlően borzalmasak, vagy akiket még a saját koruk is rusnyának illetett. Bár minden korszaknak meg volt a maga idealisztikus szépsége, – amire napjainkban azt mondjuk: lemegy a bányába és feljön a szén – ám ugyanakkor be kell látni, ha valaki minden idea ellenére sem költeménybe, nem hogy portréra illő.

.

Stuart Mária

I. Mária, avagy ismertebb nevén, akárcsak a koktél, Bloody Mary angol királynő volt, méghozzá a feleségeit előszeretettel cserélgető VIII. Henrik legidősebb gyermeke. Mária öccse, VI. Eduárd fiatalon meghalt, és 1553-ban nővére lépett a trónra. Végre megbosszulhatta magát és gyerekkorát, amiért szülei – VIII. Henrik és Aragóniai Katalin – elváltak és törvénytelen gyermeknek nyilvánították. Sőt, egyesek szerint röviddel a válás után, ebbe halt bele Aragóniai Katalin. Ám ha nem lett volna elég a pocsék gyerekkora, ott volt a tény, hogy szerelmes volt a évvel fiatalabb II. Fülöpbe, aki később a férje lett, de az sosem szerette a feleségét. Ráadásul hiába esett többször is teherbe Mária, mindig elvetélt.
Mária katolikus neveltetésben részesül és ez csak fokozta a szadista hajlamait. Amikor trónra került, Anglia nagy részén az anglikán egyház uralkodott, amit még VIII. Henrik alapított, hogy el tudjon válni az első feleségétől. Mária viszont kezébe vette az irányítást és az ötéves uralkodása alatt mindennapossá váltak a kivégzések, mert az angol királynő be akarta szüntetni az anglikán vallást, ezért minden eszközt megragadott, hogy azt lezúzza és visszatérjenek a katolikus egyházhoz. A vallásüldözésnek több ezer áldozata lett, mindet eretnekséggel vádoltak meg, és már repültek is a máglyára. Csak akkor volt nyugalom ismét Angliában, mikor Mária 42 évesen meghalt.

történelem szórakozás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL