SZÓRAKOZÁS

A történelem 10 legcsúnyább szeretője és uralkodónője vegyesen

Nem volt könnyű. Mert rengeteg van. De amennyire csak lehetett, kiválogattuk azt a 10 legcsúnyább szeretőt, királynőt, grófnőt, akik szembeötlően borzalmasak, vagy akiket még a saját koruk is rusnyának illetett. Bár minden korszaknak meg volt a maga idealisztikus szépsége, – amire napjainkban azt mondjuk: lemegy a bányába és feljön a szén – ám ugyanakkor be kell látni, ha valaki minden idea ellenére sem költeménybe, nem hogy portréra illő.

.

Marie Mancini

XIV. Lajos francia király a A Napkirály egy kis üdvöskéje a rengeteg közül Marie Mancini volt, akinek korábbi szeretője Olympe Mancini volt, a nővér. Bár Olympe szép volt, de buta Marie viszont okos, de kicsi, tömzsi, és… csúnya.

A Napkirály és Marie szerelme másfél évig tartott, a lány ugyanis a szeretői státusz helyett a királynéi posztra vágyott. A házasságot azonban mindenki - többek között Marie nővére is - ellenezte, és, bár a király még sokáig rajongói levelek hadával árasztotta el csúnyácska szeretőjét, végül meghajolt a politikai érdekek előtt.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL