SZÓRAKOZÁS

A felszabadított lélek - Gyakorlatok az önmagunkon túli spirituális utazáshoz

Szerző:
Szabó Anna
„Ki vagyok én?" Ha belemerülsz ebbe a kérdésbe, rövidesen rádöbbensz, milyen nehéz pontos választ adni rá. Énünk mibenlétét kutatva a szellemi tanítómester Michael A. Singer arra a következtetésre jut, hogy igazi identitásunk a tudatosságunkban rejlik – abban a képességünkben, hogy külső szemlélőként meg tudjuk figyelni önmagunkat és a minket körülvevő külvilágot is.

Michael A. Singer spirituális tanító, motivációs előadó könyveiben arra bátorítja az olvasókat, hogy lépjenek túl a mindennapos gondokon, félelmeken és tapasztalatokon, és merjenek igazán mélyre tekinteni önmagukban. Azt vallja, hogy a spirituális fejlődés csöppet sem bonyolult, bárki ösztönösen elérheti, sőt, tovább megy: mindenkinek születése jogán jár.


Felszabadított lélek című bestsellerében egy olyan utazásra hív, amely során felfedezhetjük és megtapasztalhatjuk önmagunkban ezeket a már meglévő igazságokat. Praktikus és használható útmutatásain keresztül kalandos és tanulságos önismereti kalandra hív mindenkit, aki nyitott a változásra és nem fél felszabadítani a lelkét és az életét.

 

Napló a Felszabadított lélek című könyvhöz irányjelző táblaként működik ezen az utazáson. Célja, hogy jobban megértsük az önnön elménkhez, érzelmeinkhez és belső energiáinkhoz fűződő viszonyunkat. A Napló minden bejegyzése a Felszabadított lélek valamelyik lényeges üzenetét fejti ki. A bejegyzések végén található buzdítások arra ösztökélnek, hogy a tanítást alkalmazzuk a saját tapasztalatainkra, a gyakorlatok pedig segítenek jobban megérteni a lecke lényegét, így képessé válhatunk beépíteni azokat a hétköznapjainkba. A kötetben található üres sorok segítségével pedig összefoglalhatjuk magunknak a reflexióinkat.


A Napló célja pontosan az, hogy a szavak megértésén túl a közvetlen tapasztalás birodalmába vezessen, ahol megismerkedhetünk a belső szabadsággal, a boldogsággal és az önmegvalósítás örömével.

Felszabadított lélek című #1 New York Times-bestseller társkiadványa ez a napló, amely az inspiráció, a szabadság és az öröm elérésére kínál gyakorlatokat. 
Az itt közölt új gyakorlatok és kiindulópontok a Felszabadított lélek című könyv egyes szövegrészeihez kapcsolódnak. Arra szolgálnak, hogy Michael A. Singer tanításait közvetlenül a saját élményeidre vonatkoztathasd, és ezáltal mindennapjaid részévé váljanak. Olyan gyakorlatokat is találsz benne, amelyek segítenek eltávolodni a zajos elmétől és mélyebben megérteni igazi lényedet, átdolgozni azokat a negatív érzelmeket, amelyek behatárolják a lehetőségeidet.


Ez a napló igazi szemléletváltást hoz el az itt található új gyakorlatok révén, amelyek a meditáció és a mindfulness hagyományában gyökereznek, és rávezetnek arra, hogyan légy jelen minél teljesebben a mostban, élj át tartós örömöket, és valósítsd meg önmagad. Ha készen állsz arra, hogy kitárd az ajtót a végtelen lehetőségek előtt, akkor a Napló a Felszabadított lélek című könyvhöz el fog vezetni az elméd, az érzelmeid és a belső energiáid közötti viszonylatok gazdagabb megértéséhez. Azáltal, hogy elengeded a múltbeli nehézségeket, amelyeket mostanáig magadban tartogattál, hozzáférhetsz a legbensőbb, igaz Éned tökéletes boldogságához.

A szerzőről

Michael A. Singer, a New York Times bestsellerlistáján első helyezett Felszabadított lélek és Az elengedés szabadsága című, az egész világon megjelent művek szerzője. Doktori munkája megírása során mindent megváltoztató spirituális átalakuláson esett át, ezután elvonult a világtól, hogy a jógának és a meditációnak szentelhesse az idejét. 1975-ben megalapította a Világegyetem Szentélyt (Temple of the Universe), a mára nagy hírű jóga- és meditációs központot, amelybe vallási hovatartozástól és hitvallástól függetlenül bárki elvonulhat, hogy megtalálja a lelki békéjét.

Ő a megálmodója annak a korszakalkotó szoftvernek is, amely teljesen átalakította az egészségügyi intézmények működését, és alapító-vezérigazgatója egy szervezetnek, amelynek világraszóló eredményei a Smithsonian Intézet archívumában is megtalálhatók. Az évek során – túl négy évtizedes spirituális tanítói tevékenységén – Singer az élet számos területét gazdagította a munkájával, így az üzleti életben, a közoktatásban, az egészségügyben és a környezetvédelemben is sikeresen tevékenykedett. Korábban két műve jelent meg a keleti és nyugati filozófiai irányzatok integrációjáról: a The Search for Truth és a Three Essays on Universal Law: Karma, Will and Love.

Felszabadított lélek - díszkiadás illusztrációkkal

Ki vagyok én?" Ha belemerülsz ebbe a kérdésbe, rövidesen rádöbbensz, milyen nehéz pontos választ adni rá. Énünk mibenlétét kutatva a szellemi tanítómester Michael A. Singer arra a következtetésre jut, hogy igazi identitásunk a tudatosságunkban rejlik – abban a képességünkben, hogy külső szemlélőként meg tudjuk figyelni önmagunkat és a minket körülvevő külvilágot is. A meditáció és éber lét évezredes tradícióinak segítségül hívásával Singer rávezeti az olvasót, miként fejlesztheti tudatosságát olyan magas fokra, hogy lábát szilárdan megvethesse a jelenben, és kioldhassa lelkéből az ott feltorlódott fájdalmas emlékeket.

Az első részben Singer énünket vizsgálja, és felfedi a mindannyiunknak oly ismerős belső dialógusok természetét. A második részben megismerkedhetünk a lényünkben áramló energiákkal, és a szerző fokozatosan rávezet, miként tárjuk fel szívünket az egész életünket átható tapasztalat frissítő energiái előtt. A harmadik rész arra tanít, miként küzdjük le bezárkózásra, önsorsrontó befelé fordulásra késztető hajlamainkat. A megvilágosodás, az egyetemes tudat befogadása a negyedik rész témája. Végül az ötödik részben Singer visszakanyarodik mindennapi létünkhöz, és megtanít rá, miként szegődjünk a határokat nem ismerő, korlátlan boldogság nyomába. A könyvnek mindvégig olvasmányos és egyúttal lebilincselő a stílusa, nyoma sincs benne súlyos tudományos dogmáknak vagy erőszakos hittérítésnek. És minden fejezetben találhatunk néhány könnyű gyakorlatot, amelyek nagyszerűen illusztrálják a szerző elképzeléseit.

Felszabadultan élni

Manapság egyre inkább arra törekszik az ember, hogy több örömet éljen meg és mélyebb értelmet találjon az életében. Előfordulhat, hogy ezeket nem ott keresi, ahol kellene?
Ha a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki és szellemi állapotunk külső körülményektől függ – munka, új lakás vagy egy különleges vakáció – akkor borítékolható, hogy előbb-utóbb elégedetlenek leszünk. Az igazi szabadságot és boldogságot belül kell megtalálnunk. De hogyan induljunk neki ennek a belső utazásnak?

Felszabadultan élni egyszerre mélyreható és praktikus. Világos útmutatással szolgál arra nézve, hogyan lépjen túl az ember azokon a gondolatokon, érzéseken és szokásokon, amelyek miatt kátyúban van. Átfogóan értelmezhető lesz, honnan erednek a gondolatok és érzelmek, és hogyan hatnak az ember természetes energiaáramlására. Apránként megszabadulhatunk az ún. szamszkaráktól, vagyis pszichológiai hegektől, amelyek miatt letapadunk és nem tudjuk elérni a csúcspotenciálunkat. Ideje felhagyni a küszködéssel és belekezdeni a dolgok megtapasztalásába: elsajátítani Michael A. Singer gyakorlati tanításait, amely a felszabadultság, a nyíltság, az önismeret birtokában élhető élet felé hajtja az embert. Legfőbb ideje Felszabadultan élni

Nincs időd olvasni?

Elindult a 21. Század Kiadó Spotify-csatornája!
Hallgasd meg a Felszabadított lélek című könyvhöz tartozó lejátszási listát, amelynek zenéjét maga Michael A. Singer írta!

szórakozás könyv könyvajánló
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL