SZÓRAKOZÁS

6 világhíres szerető, akik nagy emberek ágyába bújtak be és lehet meg is bánták!

Vagy ha az életben nem is, holtukban már biztos, bár érezhetően lesz olyan a 6 világhíres szerető között, akik már életükben is megérezték annak a szelét, hogy rossz lóra tettek, de minimum rossz szájízzel bújtak ágyba királyokkal, uralkodókkal, hadvezérekkel. Van, akinek az életébe is került a szeretősködés. Lássuk ki ez a 6 világhíres, bátor vagy éppen szerencsétlen szerető?

Marie Walewska – Napóleon szeretője

Marie Walewska a lengyel nemesasszony, 1786-ban Kiernoziában született és azzal sikerült bevonulnia a történelembe, hogy sokáig ő volt Napóleon szeretője.
Első férje Colonna-Walewski, Athenasius bárója volt, akinek egy fiút szült, bár egyes történészek szerint házasságon kívüli gyermekről beszélünk.
Majd Marie 1806-ban, Błonie-ben vagy Jabłonna-ban találkozott Napóleonnal, aki mondhatni azonnal belehabarodott a nőbe és újra találkozni kívánt vele, ezért Varsóba kérette. Marie kezdetben nem akart szerető lenni, de a francia Géraud Duroc parancsnok és pár másik lengyel arisztokrata rábírtak, hogy tegyen csak szépen szét a combjait.
Marie később a memoárjában azzal nyugtatta magát, hogy a hazájáért tette, amit tett, hogy így érje el országa függetlenségét. Persze a kettejük viszonyát hét pecsétes titokként kezelték.
Mikor Napóleon áthelyezte székhelyét a kelet-poroszországi Finckenstein-kastélyba, szeretője is vele tartott. Utána 1809-ben is tovább utazott vele Bécsbe, ahol a Schönbrun-kastély mellett szálltak meg. Ámde jött a bökkenő: Walewska úgy maradt. Ezért visszament Walewice-be, ahol megszülte második fiát, Alexandre Josephet, aki természetesen a Colonna-Walewski nevet viselte.
Végül a románc 1810-ben ért véget, Napóleon Párizsba való költözése okán. Marie pedig 1812-ben elvált férjétől, és halála előtt hozzáment régi szeretőjéhez, Philippe Antoine d'Ornanóhoz. Így legalább mégse magányosan halt meg.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL