SZÓRAKOZÁS

6 világhíres szerető, akik nagy emberek ágyába bújtak be és lehet meg is bánták!

Vagy ha az életben nem is, holtukban már biztos, bár érezhetően lesz olyan a 6 világhíres szerető között, akik már életükben is megérezték annak a szelét, hogy rossz lóra tettek, de minimum rossz szájízzel bújtak ágyba királyokkal, uralkodókkal, hadvezérekkel. Van, akinek az életébe is került a szeretősködés. Lássuk ki ez a 6 világhíres, bátor vagy éppen szerencsétlen szerető?

Servilia Caepionis – Julius Caesar szeretője

Servilia Caepionis, Marcus Iunius Brutus anyjaként és Caesar szeretőjeként vált a történelem halhatatlan csillagává. Suetonius római történetíró szerint Julius Caesar a sok egyéb híres szeretője közül őt szerette a legjobban.
Servilia szülei korán elváltak, majd nem sokra rá, hamar el is hunytak így testvéreivel együtt anyai nagybátyjához, Marcus Livius Drusushoz költöztek. Aztán i.e. 85 körül az idősebb Marcus Junius Brutus felesége lett, akitől az előbb is említett gyermeke született. Ezután Servilia, Decimus Junius Silanusnál lelt egy kis vigaszra, akinek mindjárt három lány gyereket is szült.
De a legizgibb rész most jön, hogy i.e. 64. előtt lett Julius Caesar szeretője, aki mellett az i.e. 44. március 15-én bekövetkező haláláig kitartott. Caesar annyira imádta a nőt, hogy a gall háborúk után egy másfél millió denarius értékű feketegyönggyel ajándékozott meg.
A Caesar-merénylet után az összeesküvők Servilia házában gyűltek össze, és a nő nagy mázlijára túlélte a második triumvirátus bosszú hadjáratát. Brutus halála után Cicero barátja, Titus Pomponius Atticus oltalmába visszavonultan élt és természetes úton érte utol a halál.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL