SZÓRAKOZÁS

5 érdekesség a női futballról

Az emberek nagy része még mindig a férfi labdaragú meccseket nézik nagyobb számban, annak ellenére, hogy már női focisták és csapatok is vannak, akik ugyanúgy játszanak bajnokságokon. Az embereket meg is kérdezték, hogy miért a férfi csapatokat nézik szívesebben. Voltaképpen nem a női játékosok játékával és teljesítményével volt, vagy van az embereknek gondjuk, hanem mindenkinél, pontosabban a legtöbb embernél egy beidegződés alakult ki, hiszen hosszú évtizedeken keresztül csakis a férfiak léptek a pályára és az emberek nehezen szokták meg a változásokat. Történetesen azt, hogy a jelenben és a jövőben női focisták is a pályára lépnek.

Érdekesség, hogy a 35 éven aluliak körében viszont egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a női focicsapatok. Talán a fiatalok rugalmasságának és nagyobb befogadóképességének köszönhető, hogy ők nem idegenkednek a ténytől, hogy a focilabdát női lábak is rúghatják. A cikkben 5 olyan érdekes tényt gyűjtöttünk össze egy román Sportingbet vélemény oldal segítségével, amelyek a női focival, focistákkal kapcsolatosak.


1. Az angol női csapat sikeresebb, mint a férfi


A női angol válogatott négyszer kvalifikálta magát a FIFA női világkupára. Három alkalommal a nyolcad döntőbe is sikerült bejutniuk. A 2015-ös világkupán is nagy győzelmet arattak, hiszen 3. helyezést értek el. A 2017-es bajnokságon szintén harmadikok lettek. A nők, a FIFA szerint is jelenleg is a harmadik helyen állnak, míg a férfiak a negyedik helyre csúsztak, így Angliában a női focicsapat jelenleg sikeresebbnek számít, mint a férfi focicsapat.


2. Samantha Kerr és a foci


Nem csak egyes férfi játékosok emelkednek ki a többi férfi játékos közül, hanem bizony egyes női focisták is nagy sikereket aratnak. Mint például Samantha Kerr, azaz Sam Kerr, aki az ausztrál csapat kapitánya és csatára. Kerr két évben is, azaz 2017-ben és 2018-ban is az amerikai hazai bajnokság aranycipőjének győztese lett. 2018-ban pedig a FIFA legjobb játékosának járó díjra is jelölték.
 

.

3. Cedella Marley és a foci


Hogy kicsoda Cedella Marley? Bob Marley lánya, aki elérte, hogy Jamaica is szerepelhessen a világbajnokságon. Bob Marley lánya nagy segítséget jelentett abban, hogy a jamaicai csapat ott legyen a világbajnokságon, hiszen 2010-ben csökkentették a női csapat finanszírozását, így kétséges volt, hogy a női csapat fennmaradjon. Cedella Marley azonban adományokat gyűjtött a csapat számára, sőt még egy dalt is írt a csapatnak.


4. Országok, ahol egyre több a női focista


Vannak országok, amelyek kiemelkednek más országok közül, ugyanis ezekben az országokban egyre csak növekszik a női focisták és így a női focicsapatok száma. Az országok közül kiemelkedik Anglia, Németország, Franciaország, illetve az USA és Kanada.


5. Hollandia és a női foci népszerűsége


A világon, egyre több országban örvend nagy népszerűségnek a foci, de az Unibet szerint a női futball Hollandiában a legnépszerűbb.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL