Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Szerezz örömet magadnak - játssz magaddal! (+18)

Szerző:
Szabó Anna
Mindegy, hogy nőről vagy férfiról van szó, többségük rendszeresen kényezteti saját magát. Van, aki csak a kezét használja, míg mások különböző eszközöket hívnak segítségül: vibrátort, csiklógyűrűt, netán a kispárna csücskével dörzsölik nemi szervüket. Te is csinálod?

A vallásos tanítások, főleg a keresztény eredetűek, többnyire bűnnek tartják a maszturbálást, ezzel szemben a szexológus szakemberek negatív hatásairól számolnak be. Szerintük ugyanis ez a legjobb módszer saját testünk alapos megismerésére. Persze, ez nem azt jelenti, hogy lépten-nyomon önkielégítést kell végezni, hiszen – mint minden másban – ebben is muszáj mértéket tartani.


Több mint hasznos

Ha hiszed, ha nem, a gyerekek már egészen kiskorban el kezdik felfedezni a testüket. 4-5 éves gyerekek simogatják, tapogatják magukat, szemrevételezik nemi szervüket, így elég hamar rájönnek arra, hogy milyen jó érzést képesek kiváltani saját magukból. Ez az örömszerzés ebben a korban még nem tudatos. Ha netán kisgyermekednél ilyesmit tapasztalsz, semmi esetre se csapj a kezére, mert csak a bűnt ülteted el benne, és lehet, hogy egész életében gátlásokat alakítasz ki benne. A régi időkben a szülők még nem tudták ezt, és kemény eszközökkel próbálták tiltani a kicsiknek az örömszerzést. Talán sokan ezért is kezelik tabutémaként a maszturbálást, ezért jönnek zavarba a témától, és ezért nem is szeretnek róla beszélni.

Pedig ha maszturbálsz, akkor azt hiszem, elég egyértelműen ki tudod deríteni, mi az, ami lázba hoz, illetve mi az, ami elvezet a kéjhez, a mindent áttörő orgazmushoz. Természetesen ezek a tapasztalatok meghatározóak a szexuális kapcsolatodban is. Hiszen, ha kellőképpen meg tudod osztani partnereddel a megszerzett információkat, és rá tudod vezetni őt, hogy mi a legjobb neked, akkor szexuális életetek kiegyensúlyozott és boldog lesz.

 Vibrátort csak ritkán!

Maszturbálni tehát jó, és ráadásul szükséges is. Az azonban nem mindegy, hogyan juttatod el magad a csúcsra. Ha ugyanis olyan eszközöket vetsz be az örömszerzés érdekében, amelyeket később nem tudsz adaptálni a szexuális együttlétek alatt, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fog orgazmussal végződni az együttlét. Például, ha otthon, egymagadban úgy szoktad eljuttatni magad a csúcsra, hogy összeszorítod a combjaidat, és a szexuális aktus közben nem tudod majd megoldani ezt a fajta örömszerzést, sajnos hiányérzeted lesz.


De ugyanez a helyzet a vibrátorral is. A hüvely ugyanis a vibrációs rezgések által hozzászokik az erős ingerléshez, amit viszont a férfi – testi adottságai miatt – megint csak nem tud prezentálni neked. Ez pedig sajnos komoly orgazmus problémához vezethet. Te ugyanis tudod, hogy képes vagy elérni a csúcsot, hiszen egymagadban sikerül. De partnerrel… sajnos sikertelen vagy. Ebből következik, hogy szinte újra kell tanulnod az orgazmust.


Ami fontos – nyugodt körülmények

Szex önmagaddal – a legfontosabb ehhez az, hogy nyugodt légkört teremts hozzá. A gyönyör pillanatait ugyanis semmi perc alatt elronthatja, ha megcsörren a telefon, vagy ha a szomszéd éppen akkor csenget egy bögre cukorért. A megoldás tehát: zárd be az ajtót, kapcsold ki a telefont, és keress olyan helyet, ami csendes és nyugodt. Máris nyugodtabbnak fogod érezni magad. Hangulatossá is teheted a saját aktusodat. Gyújts gyertyát, tegyél be egy számodra kellemes zenét, stb. Mindegy, mivel teremtesz jó hangulatot, az a lényeg, hogy jól érezd magad. Csak a fantáziád szabhat határokat…Hangolódj rá

A legkedveltebb pozíció a hanyattfekvés, de sokan szeretnek háttal a falnak dőlve, szétnyitott lábakkal a padlóra telepedni. Sőt, akad olyan is, aki a tükör előtt helyezkedik el, hogy közben láthassa magát. Ha elég kísérletező kedvedben vagy, próbálj ki minél több pózt. A változatosság nem árt, sőt!


Most következhet a ráhangolódás. Próbáld ki tippjeinket, biztosan nem fogod megbánni. Masszírozd meg a testedet illatos testápolóval, vagy masszázsolajjal. Lassan kenegesd végig a két karodat, a hasadat, a melleidet, a belső combjaidat a szeméremdomb felé haladva. Ez már magában izgalomba hoz, de most kezdd el magad erőteljesebben simogatni. Váltakozva cirógasd és nyomkodd a nemi szerved környékét.Lépj a tettek mezejére

Ha úgy érzed, hogy már kellemesen ellazultál, lassan csúsztasd a csiklód felé a kezedet. Simogasd ujjaiddal a nagyajkakat és a vaginád egész területét – először finoman, majd erősebben, ahogyan jól esik. Amikor készen állnál a behatolásra, használj síkosítót, vagy nyald meg az egyik ujjadat, és csúsztasd be a hüvelyedbe. De a másik kezed se maradjon tétlen! Körözz vele a csiklódon, és időnként nyomkodd meg egy kicsit. Fontos, hogy ne akard görcsösen az orgazmust. Lazulj el, add át magad az élvezetnek. Ne aggódj, tudni fogod, mikor jutsz el a csúcsra!Fokozd az izgalmakat

Vízben – a zuhanyrózsa segítségével is lehet ám önkielégítést végezni. Állítsd be a vízsugár erősségét úgy, hogy az pont kellemes legyen neked. Tárd szét a lábaidat, és fordítsd fel a zuhanyrózsát. Hagyd, hogy a kiáramló vízsugár simogassa a csiklódat. Ha ettől izgalomba jössz, ujjadat be is csúsztathatod a hüvelyedbe, bár van, akinek már önmagában a vízsugár is elég. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen szappanos az ujjad, amivel magadba hatolsz, mert a szappan könnyen kiszáríthatja a hüvelyedet, és ezzel elősegíti a baktériumok elszaporodását.


Dörgölve – nem fontos mindig csak az ujjaidat használni. Nemi szervedet hozzádörzsölheted egy plüssjáték bizonyos részéhez, vagy egy kispárna csücskével is izgathatod magad. De a kanapé vagy fotel karfájára is rácsücsülhetsz… Ez azért is jó, mert szabad kezeiddel közben masszírozhatod a melleidet, vagy a csiklódat, vagy akár simogathatod magad az egész testeden. Hidd el, pótolhatatlan élményben lesz részed.


Vibrátor – de csak ha muszáj! Ma már egyre több fajta vibrátor áll rendelkezésedre ahhoz, hogy tökéletesítsd a szexuális életedet. Ne feledkezz meg azonban a cikk elején leírtakról! Nem jó ugyanis, ha teljesen rákapsz, mert előfordulhat, hogy a végén már csak „vele” tudsz kielégülni, és pasival csak csalódás lesz az együttlét. Ezt ugye nem akarod? Na, azért néha-néha előveheted – itt van néhány jó tipp hozzá. Ha olyan vibrátorod van, amelyiken szabályozni lehet a sebességet, kísérletezd ki, melyik a számodra legkellemesebb fokozat. Óvatosan nyomd a nagyajkakhoz, mielőtt péniszként használnád, de izgathatod vele a csiklódat is… ahogy neked a legjobban esik.Egy kis extra síkosító csodákra képes, csak ne feledd az aktus végén alaposan megtisztítani. Ha már eléggé fel vagy izgulva, hatolj magadba, és maradj mozdulatlan. Hagyd, hogy egy ideig csak a vibrátor dolgozzon, rezegjen benned. Amikor már úgy érzed, hogy majdnem a csúcson vagy, kapcsold ki a rezgést, vagy vedd finomabbra. A lényeg, hogy minél tovább tartsd magad az extázis csúcsán. Ha kicsit lecsillapodtál, jöhet a mozgás. Ne rezegjen még mindig a szerszám, most csak te mozogsz. Körözz úgy a csípőddel, hogy úgy érezd, egy pénisz van benned. Amikor megint majdnem a csúcsra érnél, állj meg. Jöhet megint a rezgés. A végső csúcsra érve rezeghet, mozoghatsz, sőt a kezeidet is használhatod. Ezen a ponton már úgyis érezni fogod, mi esik jól.


Ne ess túlzásokba!

A maszturbálást túlzásba is lehet ám vinni. Na, ha már itt tartunk, akkor feltehetjük bátran a kérdést, mi számít soknak? Mennyi a normális, és mi számít már-már betegesnek? Nyugodj meg, heti egy-két alkalom még nem a világ vége. Akkor sem, ha párkapcsolatban élsz, és akkor sem, ha szingli vagy. Ha azonban van párod, és többször igényelnéd az önkielégítést, akkor már érdemes elgondolkodni. Vajon, mi lehet ennek az oka? Hiszen akkor van okod maszturbálni, ha valami nem stimmel, tehát nem elégülsz ki rendesen, vagy más hiányaid vannak.


Szingli vagy? Maszturbálj!

Ha azonban szingli vagy, akkor egészen más a helyzet. Neked különösképpen ajánlott a test ilyen irányú kényeztetése. Hogy miért? Mert a szexuális vágy kielégítése hozzátartozik az egészséges élethez. A kielégületlenséggel ugyanis könnyen felborulhat az egyensúly, és ennek hatására testileg és lelkileg egyaránt legyengülhet a szervezet.És ami már kóros…

Bizony az már kórosnak számít, ha naponta többször bújsz ágyba azért, hogy magaddal szeretkezhess. Ez ugyanis lehet pótcselekvés, vagy rosszabb esetben függőség. A háttérben sok minden állhat. Sokan így vezetik le a feszültséget, és a felgyülemlett stresszt, viszont nagyon boldogtalanok. Ha úgy érzed, hogy állandó önkielégítés iránti vágyad van, akkor már érdemes szakemberhez fordulni. Főképp akkor, ha a mindennapi rutinodat is felborítja. De akkor is szakemberhez érdemes fordulni, ha a párod teszi ugyanezt. Tehát ha többet maszturbál, mint amennyit veled szeretkezik.A pasikat is nagyon izgatja

Célszerű a maszturbálást szexuális segédeszközként alkalmazni az együttlétek alatt. A pasik ugyanis vizuális típusok, tehát elsősorban a látványtól jönnek izgalomba. Szinte garantált a siker, ha a szeretkezést úgy indítod, hogy elkezded simogatni magad. Nincs olyan pasi, aki ettől ne gerjedne be…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL