SZEX, SZERELEM

Mit tanulhatnak a kapcsolatok a barátságoktól?

Szerző:
Szabó Anna
Sok kapcsolatba kúszik be az idő múlásával a rutin, de ezt orvosolhatja néhány dolog, amit a barátságokban magától értetődőnek veszünk.

Egy barátság mindig másképp működik, mint egy romantikus kapcsolat. De vajon tényleg olyan jelentősek ezek a különbségek? Tény, hogy egyes párok átvehetnének néhány apróságot a barátságaikból, például a következő öt szempont alapján.

1. Kevesebb Netflix, több akció

Ha már eloszlott a rózsaszín köd, sokak számára kedvelt - sőt egyetlen! - programmá válik az esti összebújós tévénézés. Természetesen egy hangulatos hangulatos este is lehet ugyanolyan szép. De legyen szó bolhapiacokról, múzeumlátogatásokról. vagy egy estéről a tónál, a közös tevékenységekre nagyobb valószínűséggel emlékeztek vissza meghatározó tapasztalatként.

2. Szünet időről időre

A barátságokban ritkán látjátok egymást minden nap vagy vagy akár minden második nap, különösen, amikor az iskola vagy az egyetem már a múlté. Ez a távolság viszont tartalmat vihet a kapcsolatotokba: amikor éppen találkoztok, mindent meg akarsz osztani a másikkal, ami idő közben történt. Éppen ezért lehet, hogy egy kis távolság a kapcsolatodnak is javára válna.

3. A többi kapcsolat fenntartása

Előfordul, különösen egy kapcsolat elején, hogy nem tudsz betelni a másik emberrel. De jobb, ha nem tűnsz el teljesen, nem feledkezel meg a családodról és a barátaidról. Ezek az emberi viszonyok is ugyanolyan fontosak! Egy barátságban nem kérdés, hogy a figyelmed többfelé oszlik, ezt az állapotot azonban egy párkapcsolatban is fontos lenne fenntartanod.

4. Az érdeklődés hangsúlyozása

A hosszú kapcsolatokban egy idő után előfordulhat, hogy már nem érdeklődsz olyan élénken a partnered iránt, mint a kapcsolat elején. Bár ez bizonyos mértékig normális, a romantikus kapcsolatban lévő pároknak is vigyázniuk kell arra, hogy aktívan érdeklődjenek a másik iránt - akárcsak a jó barátságokban.

5. Radikális őszinteség

Barátok és barátnők általában elmondják egymásnak, amikor egy nadrág nem áll jól vagy a főztjük éppen rosszul sikerült. Miért ne tehetnénk ugyanezt egy párkapcsolatban is? Az őszinteség mindig nagyobb bizalomhoz vezet. A bókot vagy dicséretet is komolyabban veszik attól, aki kritizálni is képes, ha éppen az képviseli az őszinte véleményét. 

kapcsolatok barátságok szerelem tanulság
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL