Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Mit érdemes tudnod a tantrikus szexről?

Szerző:
Szabó Anna
A tantrikus szex a szex egy lassított változata, amelynek célja az intimitás fokozása. A szanszkrit tantra szóból ered, ami azt jelenti, hogy összefonódott, és a hindu és a buddhista tanításokban is megtalálható.

A tantrikus szexben nem az a cél, hogy gyorsan elérjük az orgazmust (ha egyáltalán elérjük), vagy hogy hihetetlen fizikai élvezetet érezzünk. Ehelyett a tantrikus szex arra összpontosít, hogy valódi tudatos kapcsolatot teremts önmagaddall, majd közted és partnered között.

"Úgy érzed, mintha összeolvadnátok, vagy inkább azt, hogy a dolgok, amelyek elválasztanak benneteket, az anyagi világ illúziói" - mondja Stefani Goerlich szexterapeuta. "A tantrikus gyakorlat eredménye a partnerrel való szoros kötelékek kialakítása, valamint az olyan készségek fejlesztése, mint az éberség, a visszafogottság és a kommunikáció."

A tantrikus szex másik előnye, hogy képes enyhíteni a szorongást. Sokan tartanak a korai magömléstől, az erekciós zavaroktól vagy az orgazmusképtelenségtől, ám a tantrikus szex megszünteti ezeket a szorongásokat. "Ha képes vagy átirányítani a fókuszt az egyszerűen jelenlét és összekapcsolódás érzéseinek megtapasztalására, akkor szorongás és félelem nélkül élvezheted a szexet" - mondja Goerlich. De hogyan készülj fel a tantrikus szexre?

1. Ismerd meg a történetét!

Ez azt mutatja, hogy tiszteletben tartod az eredetét, ami lehetővé teszi, hogy teljes megértéssel fordulj felé.

„Nem tudjuk átvenni más kultúrák spirituális és vallási gyakorlatait anélkül, hogy ne szánnánk időt arra, hogy megértsük, mit csinálunk” – mondja Goerlich. Remek kiindulópont lehet a tantra kulturális és történelmi áttekintése.

2. Gyakorold az éberséget!

A tantrikus szexre való felkészüléshez végezzen éberségi gyakorlatot, hogy kapcsolatba lépj a testeddel, tudatosítsd az érzékszerveidet és lelassíts – ez a tantrikus szex szerves része. Ez megtehető jógával, meditációval, vagy szándékosan az érzésekre és mozgásokra összpontosítva egész nap.

3. Alakíts ki biztonságos környezetet!

"Légy ott, ahol nem akadályoznak a zavaró tényezők. A különböző hangok kiadását a tantrikus szex ösztönzi, ezért érdemes akkor gyakorolni, amikor a szobatársak, a szülők vagy a gyerekek nincsenek otthon."

4. Koncentráljatok a légzésre!

A légzésre való összpontosítás a tantrikus szex elengedhetetlen összetevője, mivel mélyebb kapcsolatot tesz lehetővé. A partnereket arra ösztönzi, hogy szinkronizálják légzésüket, így az szinte egyetlen mozdulattá válik. A legtöbb éberségi gyakorlathoz hasonlóan a lélegzet is megerősít a jelen pillanatban. Próbálj meg figyelmet fordítani tested egy olyan részére, ahol érzi a lélegzetet, például a hasadra vagy a mellkasodra.

4. Nézzetek egymás szemébe!

Tölts időt azzal, hogy partnered szemébe nézz! Míg a tantrikus szexhez nem szükséges a folyamatos szemkontaktus, ajánlott, hogy ez gyakran forduljon elő, hogy elősegítse az intim kapcsolat kialakítását.

 

 

szex
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL