Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Feleség keresése külföldről? A feministák elítélik

Szerző:
Szabó Anna
A #PassportBros hashtag vírusszerűen terjed, a kapcsolódó videókat már több milliószor nézték meg. A lényeg, hogy a férfiak megmutatják útlevelüket a kamerának, és elmondják, hogy külföldre utaznak "hagyományos felfogású nőt" keresni. De mit akarnak valójában az "útlevél tesók"?

„Thaiföldre jöttem, hogy találjak egy hagyományos feleséget. Az USA-ban a nők nem főznek és nem takarítanak, csak panaszkodnak” - mondja a 25 éves, amerikai Floyd egy YouTube-videóban.

A követelések a férfiakkal szemben rövid idő alatt tömegesen megnövekedtek: „Erőteljesnek kell lenniük, de szociálisan és érzelmileg is kompetensnek, eközben jelen kell lenniük apaként és ügyesnek kell lenniük a háztartásban is.” Ez sokakat elbizonytalanít és letaglóz, ezért is vágyódnak a múlt tisztasága után.

A feministák azzal vádolják a férfiakat, hogy a gazdaságilag hátrányos helyzetű országokba utaznak, és kihasználják a nőket - a szexturizmushoz hasonlóan.
Egyes videókban a nőket kiszolgáltatottként, tanulatlanként és rászorulóként jellemzik.

Katja Rost, a Zürichi Egyetem szociológus professzora szerint „Elnyomásról és kizsákmányolásról beszélnek. De fontos különbséget tenni, hogy az emancipáció és az egyenlőség a világban különféleképp értelmezhetők.”

Azon nők számára, akik egy jobb élet reményében költöznek nyugatra, a házasság függőséggé és kényszerré is válhat, részben a hiányzó nyelvtudás, pénzügyi
függőség, a szociális háló hiánya és a házasságtól való függőség miatt. Egy filippínó nő azonban kikelt magából:

„A legtöbb közülünk független és okosak vagyunk” - mondja egy Tiktok videóban. „Nem vagyunk lábtörlők vagy dadák. Igen, főzünk és takarítunk, de ez olyan nagy dolog? Minket így nevelték: ez a mi kultúránk, hogy gondoskodjunk egy férfiról. Mi több, ő és a párja egyenlő jogokkal rendelkezik: én gondoskodom róla és ő gondoskodik rólam. Ő is vállalja a mosást vagy a mosogatást.”

nők feleség külföld feminista hagyományos
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL