SZEX, SZERELEM

Az Érzéki Nő - Így növeld az érzékiségedet és a szexuális magabiztosságodat

Akár magaddal, vagy egy partnerrel csinálod, a szex az élet egyik legélvezetesebb és legtöbb örömet adó része. Tudtad, hogy a vele kapcsolatos témák első helyen állnak a Google leggyakrabban keresett témáinak listáján? Biztos, hogy az elmúlt 24 órában legalább egyszer hallottál, olvastál vagy láttál vele kapcsolatban valamit. Ez a cikk azonban nem a szexről szól, hanem az érzékiségről.

Mi az érzékiség?

Az érzékiség annak a képessége, hogy teljesen kiélvezzük érzékeinket: a tapintást, a szaglást, az ízlelést, a látást és a hallást. Ugyanakkor nem egyenlő a szexualitással. Az érzékiség néha lehet szexuális, de nem kötelezően az. Minden, amitől fizikailag jól érzed magad, lehet érzéki. Példa rá egy kellemes hang, egy ízletes étel, egy masszázs, egy forró fürdő, egy ölelkezés, mogyoróvaj-evés és egy naplemente megcsodálása.
 

Nem vagy magabiztos a szexben? Ez lehet az oka…

A tévében, a filmekben, a valóságshow-kban és a könyvekben megismert karakterek szinte minden esetben teljes magabiztossággal vetik bele magukat a szexbe. Vajon mi erre miért vagyunk képtelenek?

Nos, először is fontos leszögezni, hogy a szexuális magabiztosságnak nem kell úgy kinéznie, mint ahogyan azt a média elénk tárja. Teljesen rendben van, ha másként definiálod a szexuális magabiztosságot, mint ők. A bizonytalanságodnak talán az lehet az oka, hogy olyan mércével méred magad, ami egyáltalán nem illik hozzád. Ha tisztázod magadban, neked mit jelent magabiztosnak lenni a szexben, talán már félig meg is szabadulsz a terhektől, amik nyomják a válladat.
Újabb ok lehet, ha problémáid vannak a testeddel, ha kényelmetlenül érzed magad benne. Ez gyakori jelenség, és bár nekem nincs több tíz kiló súlyfeleslegem és nem utálom magamat, tudom, milyen szégyenlőssé tehet szex közben. Valamilyen szinten minden emberben van bizonytalanság a kinézetével kapcsolatban, és ez a szexuális magabiztosságra is kihatással lehet.

Még ha olyan környezetben is neveltek, ahol a szexet negatívan fogták fel, meg kell tanulnod átértékelni magadban a vele kapcsolatos dolgokat. Az érzékiségnek hála képes voltam megtalálni a kapcsolatot az elmém és a testem között, így újra erővel teltem el.
Tudatos gyakorlással az érzékiség meggyógyíthatja a magabiztosságodon ejtett sebeket, és feltölthet szexuális erővel.

Miért?

Érzékinek lenni stabilitást ad. Amikor tudatosan keresed, mi a jó neked, és megtanulod beszélni a tested nyelvét, az életnek egy egészen új nézőpontját ismered meg. Az érzékiség emlékeztet arra, hogy jelen kell lenni a pillanatban, hogy emberek vagyunk, hogy az érzékiség az élet ajándéka. Ezért is kell minél többet felfedezni belőle!
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL