Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Az együttélés 10 parancsolata

Szerző:
Szabó Anna
A pasid imádni való és minden tökéletes. Összeköltözés előtt álltok? Akkor gyorsan fogadd meg tanácsainkat, és talán nem változik dübörgő tigrisketreccé szerelmi fészketek már az első héten!
Az együttélés csodás dolog, főleg miután leküzdöttük gátlásainkat a reggeli slozizással és smink nélkül ébredéssel kapcsolatban. Az első hetek mámorosak. Rengeteg benne a szex, az izgatottság, mire kuglófunk egyetlen mazsolája hazatér a munkából. Aztán szép lassan észre sem vesszük és valahogy bekúszik a réseken a megszokás. Itt aztán nincs megállás, hamarosan mindenki valódi önmagává kezd átvedleni és kezdődnek a bajok! Ha már túl vagy a kezdeti lángoláson, mindenképp figyelj arra, hogy közös életetek normális, élhető légkörben fusson tovább.

1. ha nem akarsz rövid időn belül a cselédjévé változni, ne pakolj el folyton helyette. Bár zavarni fog, de inkább gázolj át a koszos zoknikon! Időnként kedvesen kérd meg, hogy vigye le a szemetet, majd jutalmazd meg valami aprósággal, hogy érezze, nagyon ügyes fiú volt. Ha egy mód van rá, osszátok meg a házimunkát. Pl. Övé az ágyazás, tiéd a mosogatás.. ha mindenki tudja mi a feladata, és előre tisztázzátok a dolgot, nem landolhat véletlenül minden a te válladon.


2. alakíts ki egy saját kuckót, ami csak a tiéd. Ahogy neki is kell egy magányos luk, neked is legyen egy pindurka birodalmad, ahol kedvedre olvasgathatod a női magazinokat, könyveket, e-mailjeidet, lakkozhatod a körmöd, stb. Ne használjatok közös postafiókot, mindenki őrizze meg privát életét is!


3. még az összeköltözés kezdetén tisztázzátok a pénzügyeket. Akár közös kasszán vagytok, akár nem, a legtisztább, ha mindenki a saját lehetőségeihez képest hasonló részt vállal a költségekből. No persze az sosem baj, ha a férfi megtartja a gavallér szerepet.

 


4. kevésbé szexis tevékenységeket, mint pl. a tisztasági betét, tampon használatának módját inkább ne a szeme láttára csináld, ha csak direkt nem erre gerjed szegény... Jobb, ha a szőrtelenítést, gyantázást, hajsütögetést inkább zárt helyiségben végzed és ő már csak az eredménnyel szembesül.


5. próbáld egyenlő arányban tartani a kimenőiteket. Lehet, hogy a ti kapcsolatotok annyira tökéletes, hogy semmi másra nem vágysz az életben, csak hogy mellette légy, mégis jobb, ha időnként csinálsz néhány saját programot. Alakíts ki egy rendszert, amikor a barátnőkkel találkozol, ( pl. amikor neki fociedzése van) amikor sportolni, vagy tanfolyamra jársz.. akármit is választasz, legyen saját életed, ne legyen köztetek függő viszony.

Ne ess abba a hibába, hogy amíg ő eljár sörözni a haverokkal otthon nyald a lakást és mártírkönnyekkel a szemedben várd kedvesed hajnali alkoholpárás hazatérését... a szórakozás neked is jár! Főleg az, hogy érezd, nem vagy senki tulajdona!


6. légy aktív! Ne várd, hogy minden programot a pasid szervezzen. Igyekezz te is kitalálni ezt-azt. Légy mondjuk te a kultúra-felelős! Rendelj színházjegyet, vagy nézz ki egy filmet a moziban. Ha esetleg életed párja az inaktívabb fél, bízd rá a feladatot: „Szívem! Olyan jó lenne hétvégén kimozdulni egy kicsit. Mihez lenne kedved? Én bárhová szívesen elkísérlek... „


7. ne telepedj rá! Semmiképp se várd el, hogy a pasid mindenről beszámolót tartson neked. Ha szívesen megosztja veled a gondjait, az jó, de ha a zárkózottabb egyedeket képviseli, sajnos kénytelen leszel egy kicsit békén hagyni. Ne változtasd gyóntatószékké az otthonotokat. Hagyd, hogy kifújhassa magát, és rendezhesse gondolatait. Ilyenkor a legjobb kicsit lelépni a színről – ha azt látod rajta, hogy semmi kedve beszélgetni. Mire hazaérsz talán már sokkal jobb hangulatban találod.


8. ne légy mártír! Ha főzöl valami finomat, és rendszeresen elé tálalod, ne várj érte plecsnit. Ilyenkor gondolj arra, ha ő viszont megjavítja a mosógépet, lemossa a kocsit, vagy cipeli helyetted a bevásárlószatyrot – bár így lenne, mi?:) - hiszen a férfi-női kapcsolat szépsége pont a szerepekben rejlik. Próbálj nem anyáskodni felette és irányítani. Ha pasid egy kicsit nyúlbéla-típus, akkor hagyni kell érvényesülni. Éreztesd vele, hogy ő a férfi, és te büszke vagy rá. Ne akard helyette megoldani a problémáit és csak óvatosan kritizáld a tetteit!


9. ha egy mód van rá, ne tartsatok tévét, számítógépet a hálószobában. Nincs hálószobád. Rendben. Akkor legyen egy kis paraván, amivel elszeparálod a nászi ágyat. A lakás legintimebb helyiségét nem jó szórakoztató centerré változtatni éjszakára.

Sajnos a tévé nagy szerepet játszik abban is, hogy a párok idővel leszoknak a szeretkezésről, cserébe pedig rászoknak a tévézésre. Ha mindketten otthonülők vagytok, szerezz be néhány társasjátékot és finoman vedd rá a pasid a közös tevékenységekre. Még mindig jobb kártyázni, torpedózni, vagy egymás ellen nintendózni, mint némán bámulni a tévét estéről estére...


10. az együttéléssel nagyon sok minden megváltozik egy kapcsolatban.
A hétköznapok szürkesége, a napi gondok is felszínre kerülnek és állandó lakótársakká változhatnak. Ha nem veszíted el a humorérzékedet és nem hagyod, hogy a problémák uralják a napjaidat, minden rendben lesz. Ahogy az első jelét látod annak, hogy a kapcsolat nem működik, érdemes tovább lépni. Az időhúzás a legrosszabb ilyenkor. Azt semmiképp se várd, hogy a gondok maguktól megoldódjanak, őszinteséggel sok minden orvosolható, de ne félj az egyedülléttől se. Ne aggodalmaskodj a jövő miatt, csak élvezd ki az együtt töltött napok szépségét, és koncentrálj arra ami örömet okoz!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL