Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

A szerelem nem magától értetődő siker! - egy bölcs jósnő üzenete

Szerző:
Szabó Anna
A kirgiz jósnő, Agata otthonosan mozog a randizás világában, hiszen kora ellenére sok fiatal nő fordul hozzá tanácsért. Most elárulja, mi a jól működő párkapcsolat titka!

Miért van ma ennyi szingli?

A társadalmunkban uralkodó teljesítménykényszer a párkapcsolatokban is megmutatkozik. Nagyon sok a választási lehetőség. És mivel ekkora a kínálat, természetesen könnyebb új lehetőségek után nézni, mint maradni és küzdeni. Elfogyasztjuk a szerelmet is.

Hogyan találjuk meg a megfelelő személyt? 

Először is: Ne töltsünk túl sok időt az interneten, ismerkedjünk gyorsan. Rövid időkereteket szabjunk a randizás során! Egy első randira elég 1,5 óra, ami például egy kávézóban is megtörténhet. Figyeljünk arra, hogy a másik hogyan viselkedik a pincérrel vagy a pincérnővel. Egy séta is jó, a testmozgás. Ez megkönnyíti a búcsúzkodást is. Az alkohol legyen tabu! Javaslom, hogy már az elején nyílt kártyákkal játsszunk, legyünk sebezhetőek és hitelesek. Nem szégyen például bevallani bizonyos preferenciákat, még akkor is, ha csak viszonyra vágysz. Fontos, hogy ez nem egy állásinterjú. Azt is nyíltan ki kell mondanod, ha nincs szikra, ahelyett, hogy a másikat ghostingolnád. 

Hiszel a "nagy Ő"-ben, az egyetlen igaz szerelemben?

Igen, hiszek benne. De nem az egyetlen tökéletes emberben, aki automatikusan boldoggá tesz. Hiszek abban az egy szerelemben, ami egy életen át velem marad. Ez lehet egy múltbéli szerelem is.

Kik azok az emberek, akik tanácsért fordulnak hozzád? Férfiak, nők vagy párok?

Sok olyan pár van, akik azt mondják: tulajdonképpen minden rendben van, de ... Gyakran apró vitákról van szó, amelyek újra és újra előjönnek. Ami újdonság, azok a férfiak, gyakran 40 év felettiek, akik azt mondják: "A szerelem egyszerűen nem működik nálam!". Vagy: "A feleségem elhúzódik. Szeretnék változtatni valamin".

Milyen tanácsot adnál azoknak a párkapcsolatban élőknek, akik hozzád fordulnak?

Hogy engedjék el ezeket az elvárásokat. Egy igazi romantikus kapcsolatnak semmi köze Disneyhez. Nem mindig van minden rendben, és ez normális. A viták normálisak. A párkapcsolati munkára szükség van, bár én inkább a párkapcsolati gondoskodás szót használom. Szükség van rá, mert a szerelem nem egy biztos siker.

Mi a párkapcsolati gondoskodás?

Ott van a virág metaforája. Ha tetszik a virág, akkor leszedem. Nem tart sokáig, egy rövid ideig gyönyörködhetek benne. De ha szeretem a virágot, akkor kiásom és elültetem otthon, öntözöm, és talán egy életen át élvezhetem.

Az emberek sokkal összetettebbek, mint a virágok. Hogyan ápolhatok sikeresen egy szerelmi kapcsolatot?

Amikor két ember összejön, alapvetően három egység van: két nagyon különböző hátterű egyén és a kapcsolat. Fontos az értékek ápolása. A kapcsolat terét ki kell tölteni. A párbeszédnek fenn kell maradnia, különösen akkor, amikor mindketten dolgoztok. Rendszeresen kérdezzétek meg egymástól: "hogy érzed magad most? Mondd el, mire van szükséged, vagy hogyan tudlak támogatni!" Ez az értékek kialakításáról és a közös építkezésről szól.

szerelem siker szex párkapcsolat
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL