Felnőtt tartalom (18+)
Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.
ELMÚLTAM 18 ÉVES
NEM MÚLTAM EL 18 ÉVES
SZEX, SZERELEM

A maszturbáció 11 előnye – Ha megismered őket, egyenesen rászoksz az önkielégítésre

Sok nőnek van fenntartása a maszturbációval kapcsolatban, mert a neveltetésük miatt szégyenteljes, bűnös dolognak tartják. Mások szánalmasnak gondolják, mert nincs az életükben egy partner. Jó néhány embernek pedig gyakran energiája és kedve nincs hozzá. Ám az igazság az, hogy az önkielégítés teljesen természetes és ráadásul egészséges nőknek és férfiaknak egyaránt! Ha megismered a 11 előnyét, rendszeresen gyakorlod majd az önszeretet ezen formáját.

Tudtad, hogy a maszturbáció jót tesz az általános egészségednek és jólétednek is? Az alábbiakban bemutatjuk az önkielégítés előnyeit:

A maszturbálás segít a stresszoldásában

Legutóbbi kellemes szexuális élményed során (partnerrel vagy anélkül) valószínűleg nem a véget nem érő tennivalók listájára vagy a problémáidra gondoltál. "A szexuális élvezet arra kényszerít bennünket, hogy ráhangolódjunk testünk örömre adott reakcióira, ahelyett, hogy a fejünkben maradnánk, ahol könnyű elfoglaltnak és stresszesnek lenni" - mondja Richmond. A maszturbálás pedig határozottan szexuális élvezetnek számít.

A Journal of Sexual Medicine folyóiratban megjelent egyik tanulmány megállapította, hogy az orgazmus hatására oxitocin szabadul fel, ami Pai szerint csökkenti a kortizol szintjét a szervezetben. És amikor a kortizolszint csökken, a stressz érzése is csökken.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL