Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

6 jel, hogy apakomplexusod van - Vajon a párkapcsolatod is erre épül?

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb esetben nem tudatosan, de az apakomplexusban szenvedő nők az apjukat keresik a párjukban és ez alapján választanak párt. Számos oka lenne annak, hogy egy nőben apakomplexus fejlődik ki, de önmagában véve nem számít sem betegesnek, sem egészségtelen dolognak, egészen addig, amíg nem lesz a komplexusa rabja. Vajon te is erre építed a kapcsolatodat? Ebből a 6 jelből megtudhatod!

2. Olyanokhoz vonzódsz, akik édesapád előnyös tulajdonságait birtokolják

Igen, már megint azok a bizonyos minták. Létezik az apakomplexusnak egy „pozitív” változata is. Mikor a kislánynak egy igazi, támogató, szerető apa jutott, akit aztán később idealizált. Mert csodálja, bálványozza őt. Vagyis olyan a jó férfi, mint az apja. Viszont ebben az esetben sokszor a nő túlzottan ragaszkodik az apjához, illetve ehhez a mintához és ebből származhatnak problémák a kapcsolatban. Hiszen ahhoz van hozzá szokva, hogy támogatják, megerősítést kap, de főként talán biztonságérzetet. Ilyenkor még az is előfordul, hogy tudatosan keres a nő olyan férfit, aki az apjára hasonlít, hiszen ha az apja ennyire csodás ember, akkor majd a párja is az lesz. Ezekből szoktak születni az elvárások és persze a csalódások, hiszen nem létezik két egyforma ember, ezért gyakran kudarcba fullad a kapcsolat.

Az előbbinél és a jelen esetnél is elmondható, hogy lényegében olyanokhoz vonzódik az apakomplexusos nő, aki hasonlít az apjára Néha olyannyira, hogy még az is tetszetős a számukra, ha a párjuk ugyanazt a munkát végzi, mint az apjuk.

szex szerelem párkapcsolat
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL