SZEX, SZERELEM

5 kitalált pár, akit mindenki szeret, és akiknek valójában mérgező a kapcsolatuk

Imádunk bizonyos filmes, sorozatos párokat, és sokan arra vágyunk: bárcsak olyan párkapcsolatunk lehetne, mint amilyen nekik jutott. De biztos olyan csodálatos, irigylésre méltó a szerelmük? Egyáltalán, biztos olyan tökéletesek és nagyszerű párt alkotnak?

Igen, néha valóban boldog, cuki, helyes párnak tűnnek, egy remek párkapcsolatban. De mi van igazából a felszín alatt?

 

Christian és Anastasia, A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata című könyvek és filmek egy bántalmazó kapcsolatot varázsoltak romantikussá. A bántalmazó viselkedés olyan típusa, amely ismétlődő eseményeket foglal magában, amikor az egyik fél (Christian) megaláz, elszigeteli, megfélemlít, fizikailag bántalmaz egy másik személyt (Anastasia).

Christian Gray egy megszállott kontrollmániás, aki uralkodni akar Ana élete felett. Mindig tisztában van a lány mozgásával és azokkal az emberekkel, akikkel együtt van, sőt meg is vásárolta a céget, ahol dolgozott. Valahányszor Ana az aggodalmáról beszél neki, a férfi figyelmen kívül hagyja őt. Christian erősen birtokló, de Ana mindig igazolja viselkedését gyermekkori traumája miatt, és megpróbál segíteni neki, hogy túllépjen rajta.

Vannak más helyzetek is, amikor a kettő nemi egyenlőtlenséget mutat. Például Christian Gray nem is akarja, hogy dolgozzon a szerelme, inkább maradjon otthon, amíg ő megkeresi az összes pénzt. Emellett a kapcsolatuk a filmekben és a könyvekben egyaránt nélkülözi az alapvető kommunikációt, a tiszteletet és az empátiát. A legtöbb beszélgetés a féltékenységről vagy a szexről szól.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL