SZÉPSÉG

Tudtad? - Ez az egyszerű hüvelyes segít megszabadulni a ráncoktól és a zsíros bőrtől

Az ázsiai nők évszázadok óta rengeteg szóját fogyasztanak és kiderült, hogy ennek hatására néznek ki gyakran évekkel fiatalabbnak a koruknál. A legfrissebb kutatások szerint a szójaételek jótékony hatással vannak a bőrünkre, például a bőr ragyogását is elősegíthetik.

Hogyan működik ez?

Az öregedés előrehaladtával a kollagén és az elasztin szint csökken, melyek a bőr fiatalos ragyogásáért felelősek. A szójatartalmú ételek bevitelével lassítható ez a folyamat köszönhetően 3 fő alkotóelemének, melyek a következők: fehérje, rost és izoflavon. A fehérje növeli a kollagén szintézist, mely hozzájárul a bőr szilárdságának, tónusának, textúrájának megtartásához. A szójában található rostok a normál vércukorszint fenntartásában játszanak szerepet, melynek bizonyítottan pozitív hatása van a bőr egészségére és a szójaizoflavonok pedig leküzdik a bőrt károsító szabad gyököket.

A kutatás

A tanulmányok azt mutatják, hogy a szójában található tápanyagok szerepet játszanak a bőr rugalmasságának és tónusának növelésében, a napkárosodott pigmentek halványításában és a ráncok csökkentésében. A Journal of Nutritional Science and Vitaminology kutatása azt találta, hogy azok a nők, akik 12 hétig naponta 40 mg szójaizoflavont szedtek, kevesebb ránccal rendelkeztek. Egy másik kilenchetes tanulmány kimutatta, hogy a szójaszármazék napi kétszer helyileg történő alkalmazása csökkentette az időskori foltok megjelenését az arcon.

A legjobb szójaforrások

Noha az étrendkiegészítők jók, sokkal hatékonyabb, ha a szóját táplálékkal visszük be a szervezetünkbe. Napi 110-150 g szójafehérje fogyasztása javasolt. A szójafehérje pedig megtalálható a tofuban, a szójatejben vagy edamame babban.

Figyelmeztetés

Noha a szója rendkívül egészséges lehet a nők számára, de mint mindent, ezt sem szabad túlzásba vinni, hiszen túlzott fogyasztása problémát okozhat. Mivel a szója gyenge ösztrogénként működik, túlzott bevitele elősegítheti az emlőrák kialakulását, illetve csökkentheti a pajzsmirigy gyógyszerek hatékonyságát is. A megfelelő mennyiségű szója bevitelre ezért tanácsos odafigyelni, hiszen kismértékben orvosság, nagymértékben méreg is lehet.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL