SZÉPSÉG

Tippek a helyes körömlakkozáshoz

A kezed mindig látható helyen van, tehát fontos, hogy körmeid mindig ápoltak, szépek legyenek. De akármennyire is ápolod azokat, ha a lakkozás csúnya, mindent elronthatsz vele. Tippjeink segítségével megtanulhatod, hogyan kell helyesen kilakkozni körmeidet.

Nedvesítsd be a bőrt a körmöd körül

A hozzávaló „cuticle oil” – rendszerint úgysincs ráírva magyarul – hatol be legjobban a bőrbe. De ha ilyen nincs kéznél, jó a kézápoló krém is.
Készítsd elő a körmöt, töltsd ki a felületét. Olyan ívesre, mint amilyen eredetileg a körömágyad formája. A szögletes tövű (és végű) körömtől a legtöbb kéz úgy néz ki, mintha dagadtak volnának az ujjaid.


Fontos, hogy áttöröld a körmöket lakklemosóval 

Még akkor is, ha nem voltak épp belakkozva, mert így a kézápolókrém, az arcbalzsam által otthagyott „zsírnyomoktól” is megszabadulsz, és jobban megmarad majd a körömlakk. De ne vatta labdácskával töröld. Miért? Mert a pici szöszmöszöket hagy a körmödön. Jobb, ha sminkszivacsot használsz.

 
A körmöd szélét is kend be lakkal

Húzd az ecsetet egészen a köröm végéig, és egy picit még a vége alá is. Így a lakk szegélye kevésbe fog letöredezni.


Ha csak a pereme töredezett még csak le, a legjobb akkor is az egészet lemosni, és újból lakkozni

De ha erre nincs időd, az ujjad hegyét mártsd a lakklemosóba, hogy kiegyenlítődjön a felület, és ezután húzd át újra az egészet egy fedőréteggel.


Ha belenyúltál a meg nem száradt lakkba

Próbáld ki: dugd az ujjadat a lakklemosóba, azzal próbáld meg elsimítani az egyenetlenséget, és utána kenj rá fedőréteget. Az egyetlen titka, hogy ne kend el a körömlakkot: időt kell hagyni a száradásra. Bírd ki! Tíz perc elteltével már úgy tűnik, a felülete száraz, de ne hagyd magad becsapni. Legalább egy egész óra kell ahhoz, hogy a körömlakk tökéletesen átszáradjon.


Ha betörik a körmöd 

A legjobb, amit tehetsz, hogy levágod. De azért van egy trükk – feltéve, ha jó mélyen törött be, ami amúgy is fáj -: fogj egy pici darab, mondjuk teafilter-csíkot, rakd a szakadás fölé, és rögzítsd körömlakkal.

 
Hogy szép maradjon a körmöd

Minden nap kenj rá egy friss fedőréteget.


Hogy egy manikűrnek mennyi ideig kellene kitartania?

A szakértők azt mondják, körülbelül két hétig. A pedikűrnek, pedig 2-4 hétig.


Néhány ráadás-trükk

Ha azt akarod, megfelelő formájúak legyenek a körmeid, a jobb és a bal kezed ujjait rakosgasd egymás mellé, és úgy ellenőrizd, egyformára vágtad-e őket.

A nikotintól, málnától vagy sötét körömlakktól sötét ujjaidat fogkrémmel csiszolhatod eredeti színűre.

Két vékony réteg körömlakk mindig jobb, mint egy vastag. És hamarabb is szárad.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL