SZÉPSÉG

Gyűrű helyett ujjpiercinget is hordhatunk, de ez veszélyes lehet

Szerző:
Szabó Anna
Az ujjpiercingek célja, hogy helyettesítsék a normál eljegyzési -vagy jegygyűrűket. De a hype magas kockázatokat rejt magában.

Már tervezitek az esküvőt vagy az eljegyzést, de egy hagyományos jegygyűrű szóba sem jöhet? Az Instagramon van a megoldás. Az ujjpiercing vírusként terjed, amikor karika nélküli gyémántot ültetnek az ujj bőre alá. Ez a trend azonban a piercingkészítőket is kétségbe ejti:

"Jó ötlet lenne, ha az ember átgondolnák, mielőtt beleszeretnek valamilyen trendbe a közösségi médiában. A Tiktok vagy az Instagram gyakran nem a legjobb információforrás. Mik a gyakori szövődmények? Egyrészt nagyon magas a fertőzés kockázata. Egy kis vágással szemben az ujjon, a piercing csak hosszabb idő alatt gyógyul be - így a baktériumoknak több idejük van bejutni a sebbe és ott gyulladást okozni. Aligha van olyan hely a testünkön, ami több baktériummal érintkezik, mint a kezünk. Másrészt a bőr feszülése miatt a piercing, ami még nem gyógyult be, gyorsan kiszakadhat. A legrosszabb esetben bakteriális fertőzés is bekövetkezhet, ami már a kéz működét fenyegeti" - hívja fel rá egyikük a figyelmet.

piercing kéz trend veszély
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL