SZÉPSÉG

Családi krízishelyzetben lévő anyákon segít a L'Oréal

A 16-24 éves korosztályban évente több mint tízezer anya szül gyermeket, többségük halmozottan hátrányos helyzetű. A családok átmeneti otthonai abban segítenek a lakhatási körülményeiket elvesztett édesanyáknak, hogy ők és gyermekeik együtt maradhassanak, és a gyerekek megkapják a családban nevelkedés esélyét.


A L’Oréal Magyarország idén kezdett el családok átmeneti otthonaival dolgozni, azzal az elköteleződéssel, hogy a saját eszközei révén ezen otthonok lakóinak segítséget nyújtson a hétköznapi és főleg az önálló életbe való visszataláláshoz. Az ebben az évben elindított program keretében a vállalat saját szakértői keresik fel az intézményeket, hogy életvezetési, megjelenési tanácsokkal, konzultációval támogassák a nők külső és belső harmóniájának visszanyerését és egy erősebb és magabiztosabb személyiség kialakulását.

Az ünnepekre készülődés legtöbbünk számára izgalmas, rengeteg szépséget és meglepetést rejtő időszak. A karácsony időszakát is többnyire családunk körében, bensőséges hangulatban töltjük. A nehéz körülmények közé jutott édesanyáknál más a helyzet: elszakítják tőlük gyermekeiket, akik automatikusan csecsemőotthonba vagy gyermekotthonba kerülnek. A családok átmeneti otthonai abban segítenek nőknek és gyermekeiknek, hogy a krízis idején is együtt maradhassanak egy új életkezdés reményével.

A L’Oréal Magyarország nemzetközi tapasztalatai révén felismerte a családok átmeneti otthonai létének társadalmi szempontból kiemelt fontosságát, és a nehéz sorsú anyák megsegítésére indította anyaotthon-programját. A program állomásain a vállalat szakemberei fodrász- és sminktanácsokat, életvezetési útmutatást adnak az otthonokban élő édesanyáknak, hogy női szerepükben megerősödjenek, jó megjelenésük révén pozitívabb képet alkothassanak önmagukról, így magabiztosabban lépjenek ki a világba.

A közelgő ünnepet nem feledve minden anya és gyermeke számára ajándékkal is készülnek a segítők. December 12-én vasárnap a vállalat a Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával otthonába és a "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Családok Átmeneti Otthonába látogatott. Az összesen hét helyszínt felkereső program első állomása a győri Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona volt. A program során több mint száz édesanya és gyermeke jut ilyen módon segítséghez.

„A L'Oréal saját tapasztalatai révén tudásával és eszközeivel abban szeretne segíteni, hogy az anyák minél könnyebben megszerezzék a talpra álláshoz szükséges önbizalmat és pozitív kisugárzást. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ezek az anyák visszanyerjék az önbecsülésüket, mert hiszünk abban, hogy ha jól érzik magukat a bőrükben, magabiztosabban és sikeresebben tudják majd megoldani a problémáikat” – nyilatkozta Dr. Ránky Katalin, a L’Oréal Magyarország külkapcsolati igazgatója a kezdeményezés kapcsán.

A Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával otthona és a "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Családok Átmeneti Otthona évente több száz édesanyának nyújt segítséget gyermekük teljes körű ellátásához, gondozásához és neveléséhez. Az otthonokba jellemzően anyagi problémák, megélhetési nehézségek, rossz lakáskörülmények miatt jelentkeznek a nehéz helyzetbe jutott édesanyák. A krízis oka nem ritkán a házastárssal való konfliktus, családon belüli erőszak, bántalmazás vagy titkolt terhesség.

Az intézmények a családok számára a jogszabályi előírások szerint lakhatást, gyermekkel együttes elhelyezést, teljes, otthonszerű ellátást nyújtanak, illetve közreműködnek a család otthontalanságának megszüntetésében is. A Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával otthona jelenleg 28 édesanya és gyermeke ellátását vállalja fel, a „RÉS” Alapítvány Családok Átmeneti Otthona pedig 40 férőhelyet biztosít a rászorulók számára. A lakhatási körülmények biztosításán és a családgondozáson túl azonban az intézmények arra is törekszenek, hogy a családok önállóságát fokozzák, önellátásukat elősegítsék.

„Alapítványunk a nehéz helyzetbe jutott családok erőforrásainak megszilárdításán, illetve lakhatási körülményeinek támogatásán is munkálkodik. A L’Oréal kezdeményezésével lehetőségünk nyílik arra, hogy saját erőfeszítéseink mellett még jobban tudjuk segíteni az anyákat a talpra állásban a munkaerő- piacra való visszatérésben, és örömet tudjunk szerezni nekik és gyermekeiknek karácsonyra.” – mondta Varga Anikó, a "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Családok Átmeneti Otthonának vezetője.

„Az otthonunkba bekerülő nők közül sokan nem csak fizikálisan, lelkileg is sebzettek. Nőiségükben való megalázottságukat enyhíti, alapvető önbizalmukat tudja helyreállítani a L’Oréal szépségprogramja, hiszen, ha szépnek látják magukat, nő az önbecsülésük és megtanulják értékelni magukat. Ez a megváltozott szemlélet a munkakeresés szempontjából döntő fontosságú, így a további életlehetőségeiket javíthatja.” – nyilatkozta Moszt Éva, a Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával Otthonának vezetője.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL