SZÉPSÉG

A hajápolás ABC-je

A gondozatlan, zsíros, korpás haj nemcsak a jó megjelenést rontja, hanem melegágya a különböző bőrpanaszoknak, amelyek még hajhulláshoz is vezetnek. Ezért nagyon fontos, hogy időben felismerjük, mit tehetünk hajunk szépségéért és egészségéért.

Néhány szó a hajritkulásról…

A hajszálak élettartama 2-4 év. Az egyes hajszálak saját ciklusuk szerint növekednek, egymástól függetlenül. A természetes hajváltás naponta 30-50 hajszál, amely a fejbőrön lévő kb. 80-150 ezer hajszálhoz viszonyítva nem sok. Ősszel, és tavasszal valamivel több hajszál hullik ki.

Gyakran előfordul azonban, hogy aránytalanul nagy hajhullást tapasztalunk. Ennek előbb-utóbb kopaszság lesz a vége. A kopaszodás lehet időleges, vagy végleges. Az időleges kopaszodás gyógyítható. Ennek azonban természetes feltétele, hogy a haj növesztésére képes ép szőrtüszők legyenek a fejbőrben. A hajnövekedést elősegíthetjük a fejbőr, és ezen keresztül a hajhagymák vérellátását fokozó kezelésekkel. Ilyenek például:

- napoztatás,
- a faggyúmirigyek túlzott működését csökkentő kéntartalmú samponok használata,
- a fejbőr rendszeres, enyhe masszírozása,
- vasat és vitaminokat tartalmazó étrend,
- gyógynövény készítmények használata, amelyek elősegítik a haj regenerálódását, növekedését.A kopaszodás lehet örökletes, vagy szerzett

A szerzett kopaszodás okai lehetnek:

- mechanikus hatások (pl. haj tépkedése),
- helytelen hajviselet,
- a fejbőr fokozott érzékenysége és meghűlése,
- mély érzelmi sokk,
- bizonyos orvosságok szedése,
- fertőző betegségek,
- láz
- a hormontermelő mirigyek működési zavara,
- anyagcsere és emésztési rendellenességek stb.

Gyakran fordul elő, hogy fog- és gégegyulladás okoz foltos kopaszságot, amely általában ugyanazon az oldalon jelentkezik, amelyen a gyulladás bekövetkezett.


Az AVON tippje


 

Advance Techniques
Volume & Texture termékcsalád


Dúsabb. Vastagabb. Erősebb.

Sampon vékonyszálú hajra
Balzsam vékonyszálú hajra
Hajdúsító és erősítő, öblítést nem igénylő hajápoló balzsam

Dússá, erőssé, egészségessé és egyszerűen gyönyörűvé varázsolja a hajat. Keratint, amino-peptideket és dúsító polimereket tartalmazó formulája vastagítja a hajszálakat – akár 80%-kal dúsabbá varázsolja a hajat! Nem húzza le a hajszálakat, így a frizura természetes, egészséges kinézetű, rendszeres használattal pedig láthatóan dúsabb szerkezetű lesz.


Kontroll. Formázás. Tartás.

A Dúsító hajhab keratin és polimer tartalmával növeli a haj tömegét, a hajszálakat megemeli és dúsabb kinézetet ad a hajnak. A hab hihetetlenül könnyű formulája egyáltalán nem húzza le a hajszálakat.

- Rugalmas tartás egész napon át
- Extra dús hatás
- Természetes forma

A Fixáló hajspray kreatin és hajformázó polimer tartalma tökéletes, rugalmas tartást biztosít a haj számára egész nap.

- Fixált frizura több mint 15 órán át
- Természetes hatás
- Nem ragad

Mindkét termék használható külön-külön is, de a tökéletes, hosszan tartó hatásért érdemes hatásukat kombinálni. Első lépésként adj megfelelő formát frizurádnak a hab segítségével, majd rögzítsd a kívánt eredményt a hajspray-vel.


Ha zsíros a hajunk…

Alapvetően tudnunk kell, hogy a haj gyors zsírosodását a faggyúmirigyek normálisnál erősebb működése okozza. Ennek következtében a fejbőrön apró zsíros pikkelyek keletkeznek, és lehámlanak. Ez tulajdonképpen a zsíros korpa, amely nem hullik le, hanem a fejbőrre, a haj tövére tapad.

A legfontosabb teendő tehát a korparéteg eltávolítása, hogy a fejbőr ismét levegőhöz, fényhez jusson. Hajmosás előtt a korparéteg fellazítására olajpakolást tegyünk fel. Az olajpakolással fellágyított korpa és egyéb szennyeződés a hajmosás során letisztul.

Hogyan készítsünk olajpakolást?

Két rész ricinus, és két rész friss étolaj keverékét ujjainkkal jól bedörzsöljük a fejbőrbe, és néhány órára lekötjük fejünket egy törölközővel.


A zsíros hajra többféle pakolást is készíthetünk házilag

Zsírtalanító hatású pakolás: két tojásfehérjét verjünk habbá, és dörzsöljük a fejbőrbe. A hab a faggyút magába szívja, utána hajmosással könnyen eltávolíthatjuk.

Citromos öblítés: csökkenti a zsírosodást a fejbőr citromlével történő bedörzsölése is.


A zsíros haj mosása

A zsíros haj mosására nagyon jók a kénes samponok. A kén ugyanis a faggyúmirigyek túlzott működését gátolja. A sampon hatását fokozhatjuk, ha habját néhány percig a fejbőrön hagyjuk, és csak azután öblítjük le langyos vízzel.A száraz haj gondozása

Igen gyakori panasz a száraz, törékeny haj és a korpás fejbőr. Sokféle oka lehet, de többek között:

- öröklött hajlam,
- A- és B-vitamin-hiány,
- a faggyúmirigyek elégtelen működése,
- hormonális, idegi, vagy egyéb belső rendellenesség,
- lázas betegség,
- külső hatások: hajfesték, szőkítés, dauer, tűző napfény, sós tengervíz, szárító hatású hajmosószer.


Hajmosás előtt egy fél órával dörzsöljük be a fejbőrünket langyos ricinusolajjal, amelybe keverjünk el két tojássárgáját.

A száraz hajvégekre akár minden nap használhatunk hajolajat, vagy hajvég ápoló krémet. Fontos, hogy olajozás, vagy krémezés közben állandóan fésüljük a hajvégeket, hogy egyenletesen érje a hajszálakat a hatóanyag.

 

Az AVON tippje:


Advance Techniques
Daily results termékcsalád

Egészséges. Fényes. Könnyen kezelhető.

Hajfényspray a titkos női fegyver

Ragyogó fénybe burkolja, és selymes puhaságot biztosít a frizurának egész nap. Továbbfejlesztett, ultrakönnyű formulájának, illetve keratin és szilikon tartalmának köszönhetően a haj könnyen formálhatóvá és lágy tapintásúvá válik, s csillogó fénye mágnesként vonja magára a tekinteteket.

A tökéletes hatáshoz érdemes használni a sampont és a hajfény balzsamot is.Advance Techniques
Intense Repair termékcsalád

Erős. Regenerált. Ápolt.

Regeneráló hajerősítő pakolás gyenge, törékeny hajra
Regeneráló hajpakolás száraz, töredezett hajra
Sampon száraz hajra
Balzsam száraz hajra

Visszaadja a sérült hajszálak fényét és egészséges ragyogását. Elengedhetetlen a töredezett haj ápolásához.

A korpa

A száraz hajnak és fejbőrnek igen kellemetlen velejárója a korpa, amely fésülködésnél állandóan hullik, nyomot hagy a ruhán. A korpa legtöbbször erős viszketést okoz, és ha vakarjuk a fejbőrt, apró sérülések keletkezhetnek rajta.

Mit tehetünk a korpa megszüntetésére?

Házilag is sokat segíthetünk a biológiailag hatásos, regeneráló, serkentő hatású pakolásokkal. Ilyen például az olajsampon pakolás: egy rész sampont, két rész ricinusolajat, két rész friss étolajat összekeverünk, majd a keveréket alaposan bedörzsöljük a fejbőrbe. Utána a hajat néhány órára puha törölközővel lekötjük. A hajmosás előtti zsírozó pakolások azért hatékonyak, mert hosszabb ideig vannak a bőrön, így mélyebbre jutnak. A pakolásba a zsírokon kívül egyéb biológiailag aktív anyagokat is tehetünk, így hatásuk intenzívebb, sőt gyógyító is lehet. Ilyenek a kamillakivonat, a tojássárgája, a tejszín, az élesztő, a méz, a gyümölcslevek, stb.
A fésülködés

Fésülködésre tompa fésűt használjunk, mert az éles, hegyes fogú fésű felsértheti az érzékeny fejbőrt, valamint előidézheti a száraz hajszálak hasadását.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL