SZÉPSÉG

3 egyszerű módszer az elvékonyodó, sérült haj visszanövesztésére

Az elvékonyodó haj oka sokszor a fejbőrben keresendő. A hő és a magas páratartalom befolyásolják a fejbőr állapotát, ezáltal a hajnövekedést és a hajszálak erősségét is. Ezért tapasztalhatjuk leggyakrabban tavasszal és nyáron ezt a problémát.

A jó hír: a tincsek károsodásának folyamatát nem lehetetlen visszafordítani, akár a konyhában található egészen egyszerű hozzávalók segítségével is: a méz, az almaborecet és az avokádó természetes módon járul hozzá a haj szerkezetének megerősödéséhez és megoldással szolgál a korhoz köthető hajproblémákra is.

A hajhullás mögött gyakran az izzadt fejbőr áll, ugyanis az izzadság hatására létrejött nedves környezet lehetőséget ad az itt található természetes gombák elterjedésének, melynek következtében gyulladás és kellemetlen viszketés léphet fel, amely könnyen a hajhagymák károsodásához vezethet. Ily módon a haj sérülékenyebb lesz és hajlamosabbá válik a kihullásra.
 

Mit tehetsz a vékonyodó hajszálak ellen?

Vékonyodó tincsek esetén a probléma gyökere sok esetben a zsíros fejbőrben található. A párásság hatására a faggyúmirigyek több zsírt termelnek, amely összegyűlik és eltömíti a hajmirigyeket. Ráadásul kutatások bebizonyították azt is, hogy a hőség következtében a mirigyek idő előtt átlépnek a nyugalmi fázisba, amelyet lelassult növekedés és felgyorsult hajhullás jellemez.

Az almaecet bővelkedik AHA-savakban, melyek eloszlatják a pórusokban felhalmozódott olajat. Asztringens tulajdonságának köszönhetően összehúzza a pórusokat, ezáltal csökkenti a rejtett olajok mértékét.

Almaecetes hajoldat készítése: egy kicsi üvegben keverj össze egyenlő mennyiségű almaborecetet és vizet, majd rázd össze. Spricceld a hajra és a fejbőrre, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd be. 15 percen át hagyd állni, majd hideg vízzel öblítsd le. Ezután moss hajat, ahogy szoktál. Hetente kétszeri alkalmazás esetén négy hét alatt látható hatás érhető el.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL