SZÉPSÉG

3 egyszerű módszer az elvékonyodó, sérült haj visszanövesztésére

Az elvékonyodó haj oka sokszor a fejbőrben keresendő. A hő és a magas páratartalom befolyásolják a fejbőr állapotát, ezáltal a hajnövekedést és a hajszálak erősségét is. Ezért tapasztalhatjuk leggyakrabban tavasszal és nyáron ezt a problémát.

A jó hír: a tincsek károsodásának folyamatát nem lehetetlen visszafordítani, akár a konyhában található egészen egyszerű hozzávalók segítségével is: a méz, az almaborecet és az avokádó természetes módon járul hozzá a haj szerkezetének megerősödéséhez és megoldással szolgál a korhoz köthető hajproblémákra is.

A hajhullás mögött gyakran az izzadt fejbőr áll, ugyanis az izzadság hatására létrejött nedves környezet lehetőséget ad az itt található természetes gombák elterjedésének, melynek következtében gyulladás és kellemetlen viszketés léphet fel, amely könnyen a hajhagymák károsodásához vezethet. Ily módon a haj sérülékenyebb lesz és hajlamosabbá válik a kihullásra.
 

Hajtöredezés ellen

Amennyiben a tincseid hajlamosabbak töredezésre, a száraz fejbőr lehet a probléma gyökere. Ennek a hátterében állhat a napsugárzás, a klór, a hormonproblémák, vagy a hidratálás extrém hiánya.

Az avokádó omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően képes áthatolni a bőrrétegeken és helyreállítani a bőr nedvességtartalmát. Rendkívül magas E-vitaminban, amely képes rendbe hozni a sérült réteget, hogy az magába zárhassa a nedvességet.

Hogyan készíthetsz avokádóból hajmaszkot?

Törj össze egy fél avokádót és dörzsöld a nedves hajfelületre a hajtövektől egészen a hajvégekig. Takard le a hajad fél óráig, majd öblítsd le.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL