REJTÉLY-MISZTIKA

Szinte biztos, hogy te is rosszul tudod ezeket! – 5 mítosz a középkorról

A filmeknek meg az izgalmas regényeknek köszönhetően – nem beszélve a színes elméletekről – rengeteg téves mítosz kering napjainkban a középkorral kapcsolatban. Pedig egyáltalán nem volt olyan szörnyű az a megközelítőleg 1100 év, az 5. századtól kezdve a 16. századig, mint amilyennek lefestik. De szinte biztos te is rosszul tudod ezt az 5 dolgot!

A legtöbb ember rosszul tudja a következő 5 dolgot a középkorral kapcsolatban:

Bibliák

Mítosz: A Bibliákat lezárták, hogy az átlagemberek ne láthassák a „valódi szót” a középkorban (amíg nem jött Gutenberg) az összes könyvet kézzel kell írni.

Kézzel másolni a Bibliát fáradságos feladat volt, amely sok hónapot vett igénybe. A kézzel írt Bibliákat a szerzetesek készítették. Ezek a könyvek hihetetlenül értékesek voltak, és minden egyházban szükségesek voltak, mivel a Bibliából a misén minden nap hangosan olvastak. Ezen értékes könyvek védelme érdekében zárva tartották őket. De nincs bizonyíték arra, hogy az emberek elől elakarták volna zárni. Az egyház garantálta, hogy az emberek minden nap hallják a Bibliát (sokan amúgy sem tudták volna elolvasni).
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL