REJTÉLY-MISZTIKA

Nincs áttörés: Elvis Presley halálának okait még ma is vitatják

Elvis Presley boncolása több kérdést vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a Rock 'n' Roll királya, hogyan halt meg valójában. Orvosok és a szakértők vitatják halálának okát.

Elvis idén január 8-án lett volna 86 éves, ha nem hal meg olyan tragikus körülmények között 1977-ben, miután megállt a szíve a Memphisben található graceland-i fürdőszobájában. Halála megdöbbentette a földkerekséget. Milliókat megérintett a rock and roll királyának elvesztése. Halálának részleteiről már régóta folynak viták, és az orvosi körökben még mindig széles körben tárgyaltak a lehetséges okokról.

De halála oka évtizedek óta áll az összeesküvés-elméletek vitáinak középpontjában.

Dr. Jerry Francisco a boncolás befejezése előtt azt állította, hogy a király szívritmuszavar miatt halt meg, olyan állapot következtében, amelynek okán a szív szabálytalanul, túl lassan vagy túl gyorsan ver.

Ez akkor következett be, amikor kiderült, hogy Dr. George Nichopoulos alig több mint fél év alatt 10.000 adag "nyugtatót, amfetamint és narkotikumokat" írt fel a zenésznek.
Végül felmentették a vádak alól, de visszavonták engedélyét a gyógyszerek túlírása miatt felhozott egyéb vádak miatt.

Később azzal érveltek, hogy Elvis halálát Frank Coffey író szerint a valsalva manőver okozta, amit a megkeményedett széklettől való megszabadulás során jön létre. Ha a székletürítést hosszú ideig elnyomják, problémák jelentkezhetnek, például székrekedés vagy széklet megtapadása. Ezen segíthet a valsalva manőver. Ez a manőver magában foglalja a mellizmok és a hasizmok egyidejű összehúzódását. Talán a székrekedés során fellépő állandó megterhelések arra kényszerítették a szívét, hogy hagyja abba a dobogást.

Ezt a véleményt osztotta meg Dr. Dan Warlick orvos - egy szakértő, aki jelen volt Elvis boncolásakor.

Két évvel ezelőtt elmondta: „Presley krónikus székrekedése - a vényköteles gyógyszerekkel való visszaélés és a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása úgynevezett valsalva manővert eredményezett.”

Egyszerűen fogalmazva: a székletürítés megkísérlése nyomással terhelte az énekes hasi aortájára, és elzárta a szívét.

1994-ben azonban újra megnyitották Elvis boncolási jelentését.

Joseph Davis, a boncolásának veteránja azt mondta, hogy "egyetlen olyan adat sem tartalmaz semmit, amely alátámasztaná a kábítószer okozta halált", hozzátéve: "Valójában minden hirtelen jött szívrohamra utal."

Elvis halálának idején készült jelentések a holttestet megtaláló szemtanúk borzalmát tanúsítja.

Az egyik tanú elmondta: "Elvis úgy nézett ki, mintha egész teste teljesen lefagyott volna ülő helyzetben a WC használata közben, majd előre esett, ebben a rögzített helyzetben, közvetlenül előtte.”

A legenda újraélesztésére tett kísérletek sikertelenek voltak, és 1977. augusztus 16-án meghalt.

Elvis a Tennessee állambeli Memphis Forest Hill temetőjében volt „eredetileg” eltemetve a szülei és nagymamája mellett, ahova rajongók ezrei érkeznek, hogy egész évben tiszteletüket tegyék. De később földi maradványait átvitték otthonába, a Graceland-birtokra.

Halála előtt Elvis egészségi állapota gyorsan romlott.

Billentyűse, Tony Brown felidézte, milyen mélyre süllyedt a függőségével, mikor egyszer a limunzinból kiszállva trédre esett. Hozzátette: "Az emberek ugrottak segíteni, és ő eltolta őket, hogy: "Ne segítsen nekem."

John Wilkinson gitáros hozzátette: „Nyilvánvaló volt, hogy drogos volt. Nyilvánvaló volt, hogy valami szörnyen nagy baj van a testével.”
 

forrás

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL