REJTÉLY-MISZTIKA

Íme, a valós ok, amiért a Titanic elsüllyedt

Az egyik legnagyobb hajóroncs az emberi történelemben, ami még 100 év után is képes foglalkoztatni az embereket. Hiszen mégis, hogy lehetne, hogy az ultra-modern, jól felszerelt, a nevét büszkén viselő Titanic elsüllyedt, csak mert neki ment egy egyszerű jéghegynek? Kiderült, hogy volt néhány más tényező is, ami a jéghegyen kívül közrejátszott a katasztrófában. Megmutatjuk, mik ezek az okok!

Néhány további tényező, ami a katasztrófához vezetett

Nem volt holdfény, ami világíthatta volna a jéghegyet, ami által kicsivel korábban is észre lehetett volna venni.

Más hajók figyelmeztetése alapján a Titanic nem lassított a sodródó jég zónában (az erre vonatkozó biztonsági szabályok még nem voltak érvényben). Ha kicsit lassabban haladt volna, valószínűleg képes lett volna elmanőverezni és elkerülni a katasztrófát.

A hídon álló tisztnek nem volt elég ideje egy „Hajót élesen jobbra!” kiáltásra. A szakértők azt is megállapították, hogy mielőtt kiabált volna, hogy a hajó irányán változtatni kellene, a tiszt várt körülbelül 30 másodpercig, ami megmenthette volna a hajó sérülékeny részét. Valószínűleg így is neki ment volna a jéghegynek, de csak az első rekesz megrongálódott meg volna súlyosan, ám ha azt éri sérülés, a hajó akkor is a vízen maradt volna.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL