Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Barátkozz meg a magyar néphit 6 legismertebb szellemével

Szerző:
Szabó Anna
Barátkozz meg a magyar néphit legismertebb 6 szellemével, mert sosem tudhatod mikor futsz velük össze vagy találnak meg téged! Kísértetek, lidércek, halott gyermekek szellemei… vajon mit mond róluk a néphit? Várd őket felkészülten, ha a sors úgy adódna, hogy betérnek hozzád!

.

Elvetélt gyermek

Hazánkban az elvetélt gyerekek, illetve az anya kísértetalakja is megjelenik. Egyes hiedelmek szerint az elvetélt gyerekek lelkei éjjel hazajárnak sírni. Olyanról is lehetett hallani, hogy haldokláskor megjelennek anyjuknak, akinek karjára kell őket vennie. Sőt, egy másik, kissé brutális verzió szerint a sírjában fekvő halott anyához járnak szopni és lerágják húsát.

Némelyek szerint, a már említett lidércfény alakú kísértet az elvetélt gyerekek lelkéből származik.

A szándékosan elhajtott magzat anyjának kísértete megjelenik éjjel a pásztortűznél vagy a favágók tüzénél, mint fázó asszony, aki egyébként addig bolyong, míg elhajtott csemetéit meg nem eszi, hogy utána fehér egér alakjában kiöklendezze. A fehér egér a testtől elszakadó lélek jelképe, formája, vagyis az egerek az elvetélt gyerekek lelkei, akik ezután végre átjuthatnak a túlvilágra.

A kevésbé gyomorforgató verzió azt meséli, annyi jó cselekedettel is megválthatja magát, ahány gyermekétől megvált.

rejtély misztika szellem kísértet
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL