REJTÉLY-MISZTIKA

Az 5 bizarr apokrif irat, hajmeresztő állításokkal és amiket senki sem akar elfogadni

Hogy miért nem? Mert senki se szeretné, ha az, amire építette az életét, a hitét, a világnézetét egyszer csak füstbe menne. Márpedig ezek az apokrif iratok hajmeresztő dolgokat állítanak Jézusról, Júdásról, Mária Magdolnáról és az angyalok bukásáról. Vajon tényleg azért nem kerültek be a Bibliába, mert hamisak, vagy mert igazak és rontanák a képet a tiszta kereszténységről? 

Számtalan apokrif irat létezik, amelyek nem kerültek a Bibliába és amelyek tartalmáról alig lehet valamit tudni. Ezért áll a listánk azokból, amelyek lényegét legalább ismerhetjük is!

Mi álláspontot nem foglalunk, azt meghagyjuk az az olvasóknak, hogy maguk döntsék el, vajon a következő 5 apokrif irat az igazságot tartalmazza-e  vagy sem:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Mária evangéliuma

A Mária evangéliuma eredetileg görög nyelven íródhatott a 3. században, de legteljesebb formában kopt nyelven maradt fenn, amit viszont a 100-as években írhattak. A kopt változatot egy az 5. századból származó papirusz kódexben 1896-ban fedezte fel Karl Rainhardt, amit Kairóban megvásárolt.

A evangélium első része a feltámadott Jézus és tanítványai között az test halál utáni sorsáról, a bűn mibenlétéről értekező párbeszédet írja le illetve tagadja Krisztus második eljövetelét. A második rész Mária Magdaléna látomásáról szól. A két rész egymástól független történetet tartalmaz és csupán Mária Magdaléna személye kapcsolja egybe azokat, aki az első rész végén jelenik meg.

Továbbá ebben a részben többet megtudhatunk magáról Mária Magdolnáról  és Jézus titkos tanairól. Ez az egyetlen ismert beszámoló Jézus tanításairól, amely egy nő nevében íródott. Az irat hitelességében az egyház sem kételkedik, csak éppen a tartalommal nem értenek egyet. Mária evangéliuma azt sugallja, hogy Mária Magdolna jobban, mélyebben értette Jézus szavait, mint a többi apostol, és a tanokat is hirdette. Sőt, Jézus kiemelt, megbecsült tanítványként tekintett rá, akiben feltétlenül megbízott. Tény és való, az elvileges házasságukról szó sem esik benne.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL