Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

A hasonmások hátborzongató jelensége: Rejtélyes esetek elhunyt emberekről és állítólagos hasonmásaikról

Szerző:
Szabó Anna
A történelem során számos legenda született hírességek állítólagos hasonmásairól, akikre "kicserélték őket". Bár sokan puszta babonának tekintik ezeket a történeteket, vannak olyan esetek, amikor elhunyt személyekről úgy vélik, hogy hasonmásaik a földön kóborolnak. Ebben a cikkben bemutatunk néhányat a legrejtélyesebb esetek közül.

Abraham Lincoln

Az amerikai történelem egyik leghíresebb alakja, Abraham Lincoln állítólag hátborzongató találkozást élt át saját hasonmásával. A történelmi beszámolók szerint Lincoln a feleségének, Mary Todd Lincolnnak mesélt egy visszatérő álmáról, amelyben saját tükörképét látta egy tükörben. A tükörkép azonban saját maga sápadtabb, kísérteties változata volt, és ezt a közelgő halál jeleként értelmezte. Ez az előérzet kísértetiesen pontosnak bizonyult, mivel Lincolnt 1865-ben meggyilkolták.

I. Erzsébet királynő

A szűz királynő, I. Erzsébet állítólag többször is szemtanúja volt saját hasonmásának. A történelmi beszámolók szerint ő és udvaroncai rossz ómennek tartották hasonmásának megpillantását. A legenda szerint a királynő nem sokkal 1603-ban bekövetkezett halála előtt látta hasonmását élettelenül feküdni az ágyán. Hogy ez valódi természetfeletti esemény volt-e, vagy csak kitaláció, hogy drámai színezetet adjon a királynőról szóló történelmi elbeszéléseinek, az máig vita tárgya a történészek között.

Paul McCartney: A pletykák az utódjáról

Az egyik legmaradandóbb és leghíresebb összeesküvés-elmélet a Beatlesből ismert Paul McCartney-val kapcsolatos. Az 1960-as évek végén kaptak szárnyra azok a pletykák, melyek szerint McCartney 1966-ban autóbalesetben meghalt, és ezt követően egy hasonmás váltotta fel. A Beatles-dalokban és albumborítókban állítólag nyomokat rejtettek el, a rajongók pedig a dalszövegeket és képeket elemezték az állítólagos csere bizonyítékaiért.

Az elmélet hívei azt állítják, hogy a finom utalások, mint például az Abbey Road album borítója, egy temetési menetet ábrázolnak, ahol McCartney mezítláb van - ami egyes kultúrákban a halál szimbóluma. Ezeket az állításokat azonban az évek során megcáfolták, McCartney maga is foglalkozott a pletykákkal, és megerősítette, hogy valójában nagyon is él. Ám a cáfolatok ellenére a "Paul meghalt" elmélet továbbra is tartja magát.

Avril Lavigne: Avril Lavigne: Az "Avril-klón" esete

A 2000-es évek elején olyan pletykák kezdtek keringeni, hogy Avril Lavigne kanadai pop-punk énekesnő helyébe egy hasonmás lépett. Az elmélet szerint Lavigne a 2000-es évek elején öngyilkos lett, és a lemezkiadója felbérelt egy hasonmást, hogy folytassa zenei karrierjét. A rajongók és az összesküvés elmélet-hívők a Lavigne megjelenésében és zenei stílusában bekövetkezett változásokra mutattak rá a csere bizonyítékaként.

Egyesek azt állították, hogy az Avril-klónnak más az arcszerkezete és a stílusa, míg mások a dalszövegeket elemezték rejtett üzenetek után kutatva. Ugyanakkor ezúttal is maga az érintett, Avril Lavigne elutasította ezeket a pletykákat, mivel interjúkban és a közösségi médiában is foglalkozott velük.

hasonmás rejtély hírességek misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL