REJTÉLY-MISZTIKA

8 Jézussal kapcsolatos relikvia, amelyekről talán még nem is hallottál

A Szent Grál és a Torinói lepel történetét már biztos kívülről fújod. Csakhogy van még 8 olyan misztikus és rejtélyes relikvia, ami szorosan kapcsolódik Jézushoz és ezekről bizony sokan még csak nem is hallottak. Meg fogsz lepődni mi minden van még, ami valaha is érintkezett Jézussal! Ha hihetünk a legendáknak...

.

 

 

A Mandylion

A keresztény hagyomány szerint a Szent Mandylion ikon Jézus legkorábbi ábrázolása, ami nem mellesleg nem emberi kéz által keletkezett. Egyes történészek a Mandylion Jézus halotti leple lehetett és hogy valójában ugyanaz a lepel, mint a ma ismert a torinói lepel. Ugyanis 1204 körül IX. Lajos francia király birtokában volt, a párizsi Sainte Chapell templomban de eltűnt a francia forradalom alatt.

Az egyik legendaváltozat a Mandylionról, hogy Abgar, Edessza királya gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, és hallott Jézus gyógyításairól. A király egy ismeretlen festőt kért meg, (máshol Ananiás nevű festőt) hogy menjen és fesse le Jézust, de az képtelen volt rá, mivel elvakította Jézus arcának fényessége. Ekkor Jézus megmosta az arcát, majd beletörölte a kendőbe, amin ottmaradt a nyoma és mikor a kendő eljutott Edesszába, meggyógyította a leprában szenvedő Abgart.

Ma két lehetséges Mandylion létezik. Az egyik az olaszországi örmények Szent Bartholomew-templomában tartják Genoában. (Bal oldali két kép) És ennek az arca hasonlóságot mutat a Veronikai kendőén találhatóval. A másikat a római Szent Silvestro templomban, Capite-ban tartották, egészen 1870-ig, most pedig a Vatikán palotájában található Matilda kápolnában tartják (A jobb oldali kettő).

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL