REJTÉLY-MISZTIKA

8 híres történelmi személy, akinek soha nem találták meg a sírját

2013-ban III. Richárd király maradványait egy valószínűtlen helyen találták meg: egy parkoló alatt az angliai Leicesterben. Ez rávilágított arra, hogy kitartó kutatással és vadászattal a legvalószínűtlenebb helyeken is megtalálhatóak a híres történelmi személyiségek sírjai. Egyes sírok örökre elveszhetnek, de III. Richárd maradványainak felfedezése újra felébresztette a reményt a régészekben, hogy talán ennek a 8 legendás személynek is előkerül egy napon a sírja.

Íme, 8 híres történelmi személy, akiknek sírját eddig nem találták meg:

Kleopátra és Marcus Antonius

A pár híres kettős öngyilkossága Kr.e. 30 körül történt, miután Octavianus (később Augustus császár) Alexandriába üldözte őket. Noha széles körben egyetértenek abban, hogy Marcus Antonius hason szúrta magát, továbbra is vita folyik Kleopátra haláláról. A legenda szerint egy áspissal harapta meg a karját, míg egyesek szerint arról volt ismert, hogy halálos mérget hordott a hajtűiben.

Az ókori krónikás Plutarkhosz sokat mesélt a temetésükről. Kijelentette, hogy „pompás és királyi módra” helyezték örök nyugalomra egy Alexandria melletti sírban. Vannak bizonyítékok, amelyek arra utalnak, hogy Kleopátra sírt épített magának a halála előtt, míg egyesek úgy vélik, hogy sírjaik az óceán fenekén található.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL