Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 kedélyborzoló Erdélyi legenda

Szerző:
Szabó Anna
Ha valaki Erdélyt hall, rögtön a vámpírok jutnak az eszünkbe, ami nagyon jó, csakhogy akadnak még Vlad Tepeshez hasonló színes, hajmeresztő, hátborzongató legendák. Egy embereket evő tó, gyilkos mesteremberek, becsapott menyasszonyok és hazugságok terhe alatt összedőlő híd… akadnak még Erdélyben csemegék és véres sztorik Drakulán kívül.

{KEPGALERIA}

A hazugságok hídja

Nagyszeben az egyik legszebb középkori város Romániában. Az egyik legismertebb és leglátogatottabb helyszíne a Hazugságok hídja. A legenda szerint a híd különös hangokat ad ki, hogyha valaki hazugságot mond rajta, sőt, olyan is van, hogy a hazudó elájul rajta vagy ha akkor a hazugság még össze is omlik… így egyfajta természetes hazugságvizsgálónak minősül, érdemes hát ott kezdeni az első randit.

A legendája pedig úgy szól, a kereskedők itt csapták be az ügyfeleiket. Más történet szerint viszont a lányok, akik hazudtak az ártatlanságukkal kapcsolatban a házasság előtt, szépen fogták őket az aranyifjak és ledobták őket a hídról. A harmadik szerint mielőtt a kadétok eltűntek volna küldetésük során, itt tettek ígértet szeretett hölgyeiknek a Hold és a csillagok színe előtt, hogy majd lesz nagy szerelem és happy end, mikor visszatérnek. Csakhogy a hölgyeket palira vették…

rejtély misztika legenda
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL