REJTÉLY-MISZTIKA

7+1 kedélyborzoló Erdélyi legenda

Ha valaki Erdélyt hall, rögtön a vámpírok jutnak az eszünkbe, ami nagyon jó, csakhogy akadnak még Vlad Tepeshez hasonló színes, hajmeresztő, hátborzongató legendák. Egy embereket evő tó, gyilkos mesteremberek, becsapott menyasszonyok és hazugságok terhe alatt összedőlő híd… akadnak még Erdélyben csemegék és véres sztorik Drakulán kívül.

{KEPGALERIA}

A misztikus zuhanó fiú

Brassóban található Románia egyik legszebb gótikus épülete a Fekete templom, amit még a 17. században tűz rongált meg. Ami érdekes benne, hogy a templom oldalán egy fiú szobrát láthatjuk, aki olyan, mintha menten le akarna esni.

A szobor van egy tragikus, kétverziós története. Az egyik szerint, az építők felküldtek egy fiút a templom tetejére, hogy nézze meg, egyenes-e a fal, de a fiú lezuhant valami baleset folytán. A másik variáns szerint lelökték onnan, méghozzá azért, mert a fiú egy nagyon ügyes, képzett tanítvány volt és a mestere féltékeny volt rá. Később marta a férfit a bűntudat, így kitudódott a dolog, és a többi építő a fiú emlékére készítette a szobrot.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL