REJTÉLY-MISZTIKA

7 megoldatlan rejtély a Sátánnal kapcsolatban - Még te is le fogsz döbbenni!

Mit is tudunk pontosan a Sátánnal kapcsolatban? Hogy minden gonoszság ura a világban, miatta kell szenvednünk, és ő irányítja a démonokat? A Pokolban pedig vasvillával főzi puhára a rossz emberek lelkét? Valójában csak annyit tudunk róla, amennyit hinni vélünk mások elmondása alapján. De ha tüzetesebben górcső alá vesszük Sátán személyét, rá kell jönnünk, hogy igazából semmit sem tudunk róla. Erre mutat rá ez a 7 megoldatlan rejtély is!

Nem ugyanaz a Sátán jelenik meg az Ó- és az Újszövetségben?

Egy angyali lény az úgynevezett "Sátán" kétszer jelenik meg az Ószövetségben. Az első esetben akkor, amikor Isten megemlíti, hogy Jób a leghűségesebb követője. Erre Sátán azt mondja, hogy Jób is ugyanúgy el fog tőle fordulni, amint rossz dolgok történnek majd vele. Isten ezzel nem ért egyet, és lehetővé teszi, hogy a Sátán próbára tegye Jóbot, akinek bizonyítania kell, hogy minden körülmény között hű marad. A második megjelenése a Zakariás próféta könyvében van, ahol Józsué főpapot vádolja a Sátán és az Úr angyala ezt mondja neki: „Parancsoljon neked az Úr, sátán, parancsoljon neked az, aki kiválasztotta Jeruzsálemet! Nem üszök ő, amelyet kimentettek a tűzből?” Tehát lányegében Sátán itt is Istennek engedelmeskedik.
Viszont az Újszövetségben már egyértelműen a „Démonok Hercege”-ként emlegetik és az jön ki belőle, egyértelműen rossz. Mi ez a szerepváltás a két kötet között?

Énoch apokrif irata pedig arról mesél, hogyan is bukott le az angyalok sorából. Erről itt találsz egy kis áttekintést. 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL