Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

6. Rejtélyes eset a síron túlról

Érdekes, hogy a hasonló esetek még a síron túl is mennyire tudnak működni. 1899-ban a kanadai színész, Charles Francis Coghlan egy texasi utazása közben megbetegedett és meghalt. Földi maradványait nem szállították haza, mert a Szent Lőrinc öbölben, Edward herceg szigetén (Kanadában) lakott, mely több mint 5600 kilométerre fekszik a texasi Galvestontól, ahol a színész elhunyt. Ólomkoporsóban, gránit sírboltban temették el, de csontjai még egy évig sem pihenhettek. 1900 szeptemberében ugyanis hatalmas hurrikán támadt a térségben és a víz elárasztotta a temetőt. A sírbolt beomlott, Coghlan koporsója pedig kiúszott a Mexikói öbölbe. Lassan végigsodródott Florida partjai mentén, bele az Atlanti-óceánba, innen aztán a Golf áramlat vitte tovább észak felé.

Nyolc év telt el. 1908 októberében Edward herceg szigetén a halászok megpillantottak egy nagyobb dobozt himbálózni a vízen, melyet jócskán kikezdett már az idő és a víz. Coghlan maradványai hazatértek. A szigetlakók félelemmel vegyes tisztelettel temették el Coghlant abban a templomban, ahol valaha megkeresztelték.

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL