Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

5. A három hajó rejtélyes esete

Figyelmeztető egybeesések gyakran egészen hosszú ideig tartanak, ezért aztán sokukat észre sem vesszük, vagy éppen figyelmen kívül hagyjuk. Minden bizonnyal ez történt három hajó, a Titan, a Tiatanic és a Titanian esetében is. Morgan Robertson amerikai író 1898-ban adta ki regényét, melyben egy Titan nevű hatalmas óceánjáró hajó, első útján, egy fagyos áprilisi éjszakán, az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközik és elsüllyed.

14 évvel később történt meg a világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófája. A Titanic első útján, egy fagyos áprilisi éjszakán, az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött és elsüllyedt. Az egybeesések azonban ezzel még nem értek véget. Mind a képzeletbeli, mind a valódi tengerjáró közel azonos súlyú volt. A katasztrófa az óceán ugyanazon övezetében történt. Mindkét hajót elsüllyeszthetetlennek vélték, és egyik sem volt felszerelve kellő számú mentőcsónakkal.

A Titanian rendkívüli esete pedig már egészen hihetetlen egybeesés. A hajó 1935 áprilisában szenet szállított Tyne-ból Kanadába. Egy éjszaka William Reeves volt őrszolgálatban, amikor rossz előérzete támadt. Ahogy közeledett a hajó ahhoz a helyhez, ahol a két másik tengerjáró elsüllyedt, szorongás hatalmasodott el rajta. Megállíthatta volna a hajót csupán egy előérzet miatt? Egy másik fantasztikus egybeesés segített neki a döntésben. Ugyanis azon a napon született, amikor a Titanic elsüllyedt. „Veszély előttünk!”- kiáltott fel a hídra. Alig hagyták el a szavak a száját, máris egy jéghegy tűnt elő a sötétségből. Egy hajszálon múlt, hogy el tudták kerülni az összeütközést.

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL