Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

7 hihetetlen egybeesés, amire máig nincs magyarázat

Szerző:
Szabó Anna
A különös egybeesések már több mint 2000 éve foglalkoztatják a kutatókat. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy véletlenek nincsenek, ám csak nagyon kevesen értjük. A megdöbbentő esetek legtöbbjére pedig sehogyan sem tudunk magyarázatot találni. Álljon itt példának néhány, ami nem mostanában esett meg, ám a mai napig rejtély, hogy mi is történt valójában.

 

A furcsa, rejtélyes egybeesések kapcsán egyetlen kérdés merül fel szinte mindenkiben: van-e az egybeesésnek valami titkos jelentése, és milyen ismeretlen erőt képvisel, ha egyáltalán képvisel valamit? Talán léteznek olyan erők a világegyetemben, amelyekről alig, vagy egyáltalán nincs fogalmunk? Bár semmiféle egyetértés, határozott válasz nem létezik a fenti kérdésekre, ám tagadhatatlan, hogy mind a hívőket, mind a szkeptikusokat magával ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb esetek hallatán pedig azonnal szárnyalni kezd a képzelet.

 


 

4. Egy furcsa keresztrejtvény

A hatalmas – a nácik legyőzésére és a háború befejezésére irányuló – hadművelet minden egyes szigorúan titkos részletét fedőnevek jelölték. Magát a hadműveletet OVERLORD-nak nevezték, a tengerészeti támadók neve NEPTUNE volt, a partraszállás helyéül kijelölt két francia partszakasz kódjele UTAH és OMAHA, a csapatok ellátására létrehozott mesterséges kikötő neve pedig MULBERRY volt. Egyszerűen hihetetlen, de a partraszállást napját megelőző 33 napban, június 6-tól kezdődően ezen titkos szavak mindegyike felbukkant a Daily Telegraph keresztrejtvényének megfejtései között. A kulcsszó, az OVERLORD mindössze 4 nappal a partraszállás előtt jelent meg.

A titkos szolgálat emberei azonnal kiszálltak a Telegraph irodájába, hogy elfogják azt a náci kémet, aki így próbál információkat kiszivárogtatni, ám senkit nem találtak ott, csupán Leonard Dave tanárurat, aki már 20 éve fáradhatatlanul szerkesztette az újság keresztrejtvényeit. Szerencsétlen szerkesztőnek igencsak hosszasan kellett bizonygatnia, hogy sejtelme sem volt e szavak különleges jelentéséről. Igen ám, de akkor mégis hogyan kerülhettek bele a rejtvényekbe? Erre a mai napig nincs magyarázat.

rejtély
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL