REJTÉLY-MISZTIKA

6 ősi mágikus rituális tánc - A mai napig járják őket, mert varázslatos erővel bírnak

Már az ősidőkben felfedezték az emberek, hogy bizonyos táncok, mágikus erővel rendelkeznek. Az ókori egyiptomiak, de talán még az ősemberek is tudták, mi az a titkos-nem titkos mozgássor, amellyel ki lehetne vívni az istenek tiszteletét, el lehet űzni a gonoszt, teherbe eshetnek vagy éppen a szellemekkel kommunikálnak. Mutatunk 6 ilyen misztikus ősi rituális táncot, amely varázslatos hatással bír!

 

Rituális táncokat már az ősidők óta járnak, amióta csak az emberek kiszerették volna vívni az istenek áldását, vagy kifejezzék irántuk való tiszteletüket, esetleg így kívánták megbékíteni őket. Kéréseiket szintúgy táncformába öntötték, ilyenek voltak a különböző termékenységi, gyógyító, gonosz erőket elűző táncok is. Ugyanakkor egyes táncok arra hívatottak, hogy mitológiai jeleneteket mutassanak be az istenek tiszteletére.

Napjainkban sok vallás és kultúra megőrizte hagyományos, ősi rituális táncait, mint amilyen a következő 5 mágikus tánc is:

 

{KEPGALERIA}

Sámántánc

A sámánok az eksztázisba jutás mesterei.  Az önkívületi állapothoz, amely során képesek a szellemekkel kommunikálni, átlépni a birodalmukba, a sámán táncot hívják segítségül, az ütemes sámándob hangjával és az énekkel. A sámándob szimbolikusan a sámán "szállítóeszköze", amit a szojotok "táltosló"- nak hívnak arra utalva, hogy a dob monoton ritmusának segítségével mondhatni belovagolnak a szellemek világba. Illetve még bizonyos bódító növényeket használnak ahhoz, hogy elérjék a kívánt transzállapotot.

Az így megvalósult a lélekutazással, a megváltozott tudatállapotukkal képesek a földi és a szellemi valóságban egyaránt mozogni és ismerték a különböző dimenziók eltérő szabályait.

Ebben az eksztatikus állapotban szellemi segítőik kíséretében, illetve vezetésével tették a lélekutazásaikat.

De ugyanilyen sámántánc segítségével is képesek a gyógyításra. A gyógyító munka első lépése a szellemi szövetségeseivel, szimbolikus erőforrásaival való kapcsolatfelvétel volt, segítségkérés céljából. 

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL