REJTÉLY-MISZTIKA

6 ősi mágikus rituális tánc - A mai napig járják őket, mert varázslatos erővel bírnak

Már az ősidőkben felfedezték az emberek, hogy bizonyos táncok, mágikus erővel rendelkeznek. Az ókori egyiptomiak, de talán még az ősemberek is tudták, mi az a titkos-nem titkos mozgássor, amellyel ki lehetne vívni az istenek tiszteletét, el lehet űzni a gonoszt, teherbe eshetnek vagy éppen a szellemekkel kommunikálnak. Mutatunk 6 ilyen misztikus ősi rituális táncot, amely varázslatos hatással bír!

 

Rituális táncokat már az ősidők óta járnak, amióta csak az emberek kiszerették volna vívni az istenek áldását, vagy kifejezzék irántuk való tiszteletüket, esetleg így kívánták megbékíteni őket. Kéréseiket szintúgy táncformába öntötték, ilyenek voltak a különböző termékenységi, gyógyító, gonosz erőket elűző táncok is. Ugyanakkor egyes táncok arra hívatottak, hogy mitológiai jeleneteket mutassanak be az istenek tiszteletére.

Napjainkban sok vallás és kultúra megőrizte hagyományos, ősi rituális táncait, mint amilyen a következő 5 mágikus tánc is:

 

{KEPGALERIA}

Haiti vudu rituális tánc

A vudu vallás maga egyistenhitű, de ugyanakkor sok más szellemet istenként tisztelnek benne, vagyis a loákat.

A vallás egyik eleme a rituális tánc, amelynek vezetője mindig a közösség papja (mambo) vagy papnője (mamba). A pap vagy a papnő felrajzolja a porba a szent szimbólumokat, majd  kukoricalisztet, és rumot öntöttek a földre, egyfajta ajándékként a szellemeknek.

Majd, aki a rituális táncot vezeti, transzba esik és onnantól kezdve órákig táncol az őt megszállt loával együtt és egy ez igen nagy megtiszteltetés a vezetőnek.

Hat fő vudu tánc ismeretes:

  • Yonvalou, egy fajta meditációs tisztelgés a fő loa, Damballah wedo előtt
  • Nago, az Ogou loa család, tiszteletének szól, illetve harcos szellemekhez kötődik, mert ez a tánc adja meg a szükséges erőt, tüzet és bátorságot a harcosoknak
  • Ibo, ez a győzelmi tánc, amit a felszabadított rabszolgák emlékére járnak
  • Banda, ez a tánc szorosan kapcsolódik a szexualitáshoz és a halálhoz. Temetéseken mindig eljárják ezt a táncot, hogy segítsék az elhunyt átkelését a túlvilágra és termékenységi rituáléknál is.
  • Congo, a szépség szerelem jegyében járják el a párok ezt a kifinomult táncot
  • Contredanse, ez egy kicsit modernebb tánc, ami szintén arra hivatott, hogy az egykori társadalmi elnyomóikat gúnyolják ki

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL