REJTÉLY-MISZTIKA

6 ősi mágikus rituális tánc - A mai napig járják őket, mert varázslatos erővel bírnak

Már az ősidőkben felfedezték az emberek, hogy bizonyos táncok, mágikus erővel rendelkeznek. Az ókori egyiptomiak, de talán még az ősemberek is tudták, mi az a titkos-nem titkos mozgássor, amellyel ki lehetne vívni az istenek tiszteletét, el lehet űzni a gonoszt, teherbe eshetnek vagy éppen a szellemekkel kommunikálnak. Mutatunk 6 ilyen misztikus ősi rituális táncot, amely varázslatos hatással bír!

 

Rituális táncokat már az ősidők óta járnak, amióta csak az emberek kiszerették volna vívni az istenek áldását, vagy kifejezzék irántuk való tiszteletüket, esetleg így kívánták megbékíteni őket. Kéréseiket szintúgy táncformába öntötték, ilyenek voltak a különböző termékenységi, gyógyító, gonosz erőket elűző táncok is. Ugyanakkor egyes táncok arra hívatottak, hogy mitológiai jeleneteket mutassanak be az istenek tiszteletére.

Napjainkban sok vallás és kultúra megőrizte hagyományos, ősi rituális táncait, mint amilyen a következő 5 mágikus tánc is:

 

{KEPGALERIA}

Az istenek dicsősége tánc

A brazil vallás, a Candomble része az istenek dicsősége tánc. Ez a hit keveredik a katolicista hagyományokkal, de eredetileg egy Nyugat-afrikai lelki gyakorlat. A Canomble hívei kénytelenek voltak vallásukat összekovácsolni a katolicizmussal a 16. és a 19. században, amikor Portugália Brazíliából és egész Afrikából rabszolgákat importált. Ezért a Candomble hívei az üldöztetés miatt titokban gyakorolták a vallásukat, és katolikus szentek mögé rejtették az isteneiket és szellemeiket. Amikor az 1970-es, a brazil kormány engedélyezte a nyílt vallásgyakorlást, a Candomble ismét előléphetett az árnyékból. Ma, több mint kétmillió ember gyakorolja ez a hitet, főként Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Uruguay-ban és Kolumbiában.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL