REJTÉLY-MISZTIKA

6 ősi mágikus rituális tánc - A mai napig járják őket, mert varázslatos erővel bírnak

Már az ősidőkben felfedezték az emberek, hogy bizonyos táncok, mágikus erővel rendelkeznek. Az ókori egyiptomiak, de talán még az ősemberek is tudták, mi az a titkos-nem titkos mozgássor, amellyel ki lehetne vívni az istenek tiszteletét, el lehet űzni a gonoszt, teherbe eshetnek vagy éppen a szellemekkel kommunikálnak. Mutatunk 6 ilyen misztikus ősi rituális táncot, amely varázslatos hatással bír!

 

Rituális táncokat már az ősidők óta járnak, amióta csak az emberek kiszerették volna vívni az istenek áldását, vagy kifejezzék irántuk való tiszteletüket, esetleg így kívánták megbékíteni őket. Kéréseiket szintúgy táncformába öntötték, ilyenek voltak a különböző termékenységi, gyógyító, gonosz erőket elűző táncok is. Ugyanakkor egyes táncok arra hívatottak, hogy mitológiai jeleneteket mutassanak be az istenek tiszteletére.

Napjainkban sok vallás és kultúra megőrizte hagyományos, ősi rituális táncait, mint amilyen a következő 5 mágikus tánc is:

 

{KEPGALERIA}

A Kachina tánc

A hopi Kachina táncok lényege a visszatérő ősök és úgy általában a szellemek - a jó és a rossz egyaránt - tisztelete. A táncosok maszkot viselnek és a párhuzamos dimenzió szellemeit testesítik meg. A decemberi Soyaluna ünnepségen üdvözlik a szellemeket, míg a júliusi Niman fesztiválon búcsúzt intenek nekik. Ezek a ceremóniák természetesen titkosak a kívülállók részére.

A Hopi indiánok szerint a természetben mindent áthat a szellem, amikből persze jók és rosszak is léteznek. A Kachinas-ok szellemek, avagy megszemélyesített dolgok a világban és ez egyfajta vallás az indiánok körében. A hopi panteonban a leghatalmasabb szellem Masauwu, a Pók Asszony, és a Föld Istennő.

A Kachina táncok egyfajta társadalmi kapcsolat ápolása a szellemek és az élők között.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL