REJTÉLY-MISZTIKA

5 sötét titok a Vatikánról, amitől biztosan kikerekednek a szemeid

Nem valószínű, hogy sokan hallottak ezekről a vatikáni titkokról - leszámítva az ördögűzést -, pedig néhány eset még ki is szivárgott közülük.

Mutatunk 5 sötét titkot a Vatikánról:
 

A Vatikáni Bank és a náci arany

A Pénzügyminisztérium egy 1946-os dokumentuma szerint a Vatikán a második világháború idején náci aranyat is birtokolt és csempészett, annak ellenére, hogy semleges entitás volt.

Az 1997-ben a nyilvánosság elé tárt dokumentum szerint a vatikáni bank 200 millió frankot tartott a náciknak, ami 2016-ban körülbelül 254 millió dollárt jelent. A dokumentumban idézett pletyka szerint ezt a pénzt később a „vatikáni csővezetéken” keresztül továbbították Argentínába és Spanyolországba, ahol a háborús bűnök miatt elmenekült náciknak adták.

A vatikáni bank nyilvánvalóan a horvátországi usztasák (militáns szélsőjobboldali függetlenségi mozgalom volt a II. világháború idején) által ellopott szerbektől és zsidóktól lopott pénzt is átvezette. A háború végén usztasák a Vatikánon keresztül 350 millió svájci frankot csempésztek ki Jugoszláviából. A pénzt aztán a gyilkos usztasa szervezet támogatására használták fel, miközben száműzetésben voltak.

2000-ben pert indítottak a Vatikán ellen ebben az ügyben, de a per végül kudarcot vallott.
 

forrás

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL