REJTÉLY-MISZTIKA

5 sötét titok a Vatikánról, amitől biztosan kikerekednek a szemeid

Nem valószínű, hogy sokan hallottak ezekről a vatikáni titkokról - leszámítva az ördögűzést -, pedig néhány eset még ki is szivárgott közülük.

Mutatunk 5 sötét titkot a Vatikánról:
 

Az Apostoli Penitencia

A katolikus papoknak elég félelmetes hatalmuk van, amikor bűnök elkövetése miatt felmentést adnak. Ebbe beletartozik az olyan dolgok megbocsátása is, mint a gyilkosság, tömeggyilkosság vagy akár népirtás. Mégis van öt olyan súlyos bűn, ami alól a papok nem tudnak feloldozni. Ehelyett a Vatikánban van egy titkos törvényszékük, az Apostoli Büntetés-végrehajtási Intézet, amely az ezekkel a bűnökkel kapcsolatos ügyeket vizsgálja.

A törvényszéket III. Sándor pápa hozta létre 1179-ben, és az általuk vizsgált ügyek típusa történetének nagy részében titok volt. 2009-ben azonban a katolikus egyház hatalmas lépést tett az átláthatóság felé, és feltárta e bűnök természetét.

Közülük kettőt bárki elkövethet. Az első az Eucharisztia megszentségtelenítése, mert a katolikusok hite szerint, ez Krisztus tényleges teste és vére. A második az, ha valaki a pápát próbálja megölni.

A másik három bűnt csak pap, vagy pappá válni próbáló férfi követheti el. Az egyik az, ha egy pap felfedi a bűnt (és a bűn elkövetőjét), amelyet gyónás közben hall. Másodszor, nem létesíthetnek fizikai kapcsolatot, és nem gyóntathatják meg azt, akivel lefeküdtek. Harmadszor, az a férfi, aki pap vagy diakónus akar lenni, nem vehet részt közvetlenül az abortuszban, például nem fizethet az eljárásért.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL