REJTÉLY-MISZTIKA

5 sötét titok a Vatikánról, amitől biztosan kikerekednek a szemeid

Nem valószínű, hogy sokan hallottak ezekről a vatikáni titkokról - leszámítva az ördögűzést -, pedig néhány eset még ki is szivárgott közülük.

Mutatunk 5 sötét titkot a Vatikánról:
 

A Banco Ambrosiano botrány

1971-től 1989-ig a Vatikáni bank elnöke Paul Marcinkus érsek volt.

A botrány 1982-ben a Banco Ambrosiano összeomlásával kezdődött, amely Olaszország egyik legnagyobb magánbankja volt, 1,4 milliárd dollár adóssággal. Nem sokkal ezután Roberto Calvit (a fenti képen), aki a bank vezérigazgatója és Marcinkus barátja volt, holtan találták egy hídon lógva Londonban, Angliában. Eredetileg öngyilkosságnak számított, de később gyilkosságnak minősítették.

Ezzel eljutottunk Marcinkushoz és a vatikáni bankhoz. Kiderült, hogy a bank fő részvényese a Vatikán volt. A botrányt más pletykák is övezték, hogy a bank más részvényesei is részt vettek a szervezett bűnözésben, és néhányan egy titkos szabadkőműves páholynak is tagjai voltak.

Amikor az olasz nyomozók megpróbálták kihallgatni Marcinkust a botrány kapcsán, nagyon nem volt együttműködő. Marcinkust végül vád alá helyezték, de soha nem ment a bíróság elé, mert elvetették az ellene felhozott vádakat. Még hét évig vezette a vatikáni bankot.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL