REJTÉLY-MISZTIKA

5 sötét titok a Vatikánról, amitől biztosan kikerekednek a szemeid

Nem valószínű, hogy sokan hallottak ezekről a vatikáni titkokról - leszámítva az ördögűzést -, pedig néhány eset még ki is szivárgott közülük.

Mutatunk 5 sötét titkot a Vatikánról:
 

Nyugdíjba vonuló pápák

A legtöbb egyházfőnek haláláig tartó feladat pápának lenni. A katolikus dogma része; olyan lenne, mintha egy szülő feladná a gyerekeit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem engedik meg nekik. Csak nagyon ritka, hogy felmondanak vagy visszavonulnak. Valójában az elmúlt 1000 évben 123 pápa volt, és közülük csak öt mondott le a trónról.

Az első, aki lemondott, IX. Benedek volt, aki az egyik legfiatalabb pápa volt, és valószínűleg 20 éves lehetett. Ő volt az egyetlen ember, aki többször is pápaként szolgált. De volt egy problémája – meg akart házasodni. Így végül átadta a pápaságot annak a férfinak, aki utódja lett, VI. Gergely pápának 1045 májusában. Benedek azonban hamarosan megbánta tettét és kiderült, hogy a nő, akit feleségül akart venni, nem kívánt feleségül menni hozzá. Hoppá. 1047 novemberében visszaszerezhette a pápa címét, de csak egy évig tartotta meg a kiközösítéséig.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL