Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

5 sorozatgyilkos, akik titkosírással leplezték tetteiket - Hátha Te megfejted őket!

Szerző:
Szabó Anna
Mivelhogy a szakértőknek még mindig nem sikerült megfejteniük az összeset, pedig nem mostanában történt esetekről van szó. Sötét és rejtélyes gyilkosságok ezek, ahol állítólag az elkövető rejtjeles üzenetekben írta meg a tetteit vagy éppen a személyazonosságát. Van, ahol sikerült megfejteni ezeknek a zseniális, de bűnös elméknek a rejtélyjeles leveleit, de még mindig maradtak megoldatlan bűnügyek! Talán te képes leszel megfejteni őket!

{KEPGALERIA}

Árja Testvériség titkosírása

Mint azt tudjuk, az amerikai börtönök híresek a benne található börtönbandákról, amiben szigorú szabályok és hierarchiák vannak. Bár 1990-ben a hatóságok próbálták szétválasztani őket azzal, hogy a tagokat különböző börtönökbe szórták szét. Akkoriban az Árja Testvériség néven működő banda ebben is a lehetőséget látta, akik egyébként a fehér felsőbbrendűséget hirdették és leakartak számolni egy afrikai-amerikai bandával, a D.C. Blacks tagjaival. Kidolgoztak egy tervet arra, hogy egy előre megbeszélt napon az összes börtönben megölnek egy oda helyezett feketét.

A tervet titkosírással beszélték meg, ami a 15-16. században élt Francis Bacon munkásságából ismert  biliterális kód rendszerrel. Ám az egyik bandatag jó nagy bakit vétett. Félreértette az üzenetben kódolt dátumot és egy nappal korábban követte el a bűntettet Lewisburgben.

Pedig a hatóságok azt hitték, sikerül megfékezni, mivel két nappal korábban a Coloradói börtön őrei az Árja Testvériség bandavezérének, (a képen is látható) Barry Millsnek címzett, gyanús üzenetet foglaltak le: „A fiam felesége egy daliás, nyolc font hét unciás kisfiúnak adott életet.” A baba tömege a 187-es számra utal, ami a kaliforniai bűnüldözők kódja a gyilkosságra. A támadásra engedélyt kérő üzenet volt, amire a másik vezér Tyler Bingham adott engedélyt. Mindesetre a hatóságok rövidesen átlátták a háttérben zajló eseményeket, és némelyiket bandatagot bevonva, megfejtették az írást és megakadályozták a tömeges gyilkosságot.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL