REJTÉLY-MISZTIKA

4 megtörtént eset, melyben poltergeist jelenség sokkolta az embereket

A „poltergeist” elnevezés két német szóból származik: a „polter” a népnyelvben zajt jelent, a „geist” pedig szellemet. A különös tevékenység jelei a titokzatos csattanások, hangos reccsenések, kellemetlen szagok, megmozduló bútorok, eltűnő, majd újra felbukkanó tárgyak, és az emberek akaratukon kívül a levegőbe emelkednek. Effajta jelenések a 12. század óta ismeretesek.

.

 

4. A meg nem történt telefonhívások

Ezt a különösen furcsa esetet 1967-ben jegyezték fel az NSZK-ban, a bajorországi Rosenheimben. Adam úr ügyvédi irodájának dolgozói számos megmagyarázhatatlan eseménynek voltak szemtanúi, a furcsaságok ráadásul ijesztően magas telefonszámlával jártak. Adam értesítette az elektromos műveket és a telefontársaságot, kérte, hogy ellenőrizzék az épület összes készülékét. Így történt, hogy október elején a posta elhelyezett egy-egy mérőeszközt a telefonközpontban és az irodában egyaránt, melyek számolták a hívásokat.

1967. október 5-én Adam és alkalmazottja, Johannes Engelhard megdöbbenve látta, hogy hívást jelzett a mérőeszköz, pedig senki sem telefonált az irodából. Október 19-én az eset megismétlődött, miközben Adam úr éppen dr. Smith-tel, a könyvelővel tárgyalt, aki hivatalos nyilatkozatot írt az esetről, hogy Adam be tudja mutatni a postán. Összehasonlítva a feljegyzéseket, Adam rájött, hogy a két eset nem elszigetelt véletlen. A mérőeszköz ugyanis tucatnyi el nem hangzott hívást rögzített.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL