Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

4 megtörtént eset, melyben poltergeist jelenség sokkolta az embereket

Szerző:
Szabó Anna
A „poltergeist” elnevezés két német szóból származik: a „polter” a népnyelvben zajt jelent, a „geist” pedig szellemet. A különös tevékenység jelei a titokzatos csattanások, hangos reccsenések, kellemetlen szagok, megmozduló bútorok, eltűnő, majd újra felbukkanó tárgyak, és az emberek akaratukon kívül a levegőbe emelkednek. Effajta jelenések a 12. század óta ismeretesek.

.

 

1. Az Enfield-i jelenség

Ez a jelenség 1977. augusztus 31-én, este 9.30-kor lépett fel először. Mrs. Harper, a 40-es éveiben járó elvált asszony az emeleten, az egyik szobában két gyermekének lefektetéséhez készülődött. Egyszer csak a 11 éves Janet és 10 éves kisöccse megjegyezte, hogy valami csoszogó hangot hallanak. Nem sokkal ezután Mrs. Harper megdöbbenve látta, hogy a nehéz komód mintegy félméternyire elmozdult a helyéről. Az asszony visszatolta a bútort, ám az újra elmozdult, és most már nem is lehetett visszatenni a helyére. Eközben hangos kopogások hallatszottak, nagy valószínűséggel a szomszéd lakással közös falból jöttek. Mind a gyerekek, mind Mrs. Harper reszketett a félelemtől, és meg voltak győződve róla, hogy olyasvalami történik körülöttük, aminek nincsen belátható magyarázata. Az asszony látta, hogy a közvetlen szomszédjában – Vic és Peggy Nottingham-nél - még világosság van, így hozzájuk fordult segítségért.

Miközben Vic és fia alaposan átkutatták a lakást, a kopogás újból tisztán hallatszott, mely olyan volt, mintha közvetlenül a hátuk mögül jött volna. Átkutatták az előkertet és a hátsó udvart is, de senkit nem láttak. 11 órakor végül kihívták a rendőrséget, akik szintén tanúi lehettek annak, hogy az egyik szék magától csúszni kezd a padlón. Másnap a ház körül játéktéglák és üveggolyók repkedtek a levegőben, hatalmas sebességgel. Néhányat felszedtek, és azt tapasztalták, hogy szokatlanul forrók voltak. Ez a „bombázás” további 3 napig tartott. Szeptember 4.-re, vasárnapra mindkét család kezdte elveszíteni a fejét. Segítségért fordultak a helyi lelkészhez, illetve felkerestek egy közelben lakó asszonyt, akit médiumként ismertek. Eredménnyel azonban egyikük sem járt, sőt, a furcsaságok 11 hónapon át folytatódtak. Több ízben sikerült magnóra venni egy bizonyos mély, nyers és durva hangot, amely közölte, hogy 72 éves, és a Durants Park-ban, egy közeli utcában lakik, ám senki sem tudta azonosítani.

rejtély szellem misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL